Kultura
GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA

Praizvedba komedije "Iza ograde" Nine Horvat
Objavljeno 15. veljače, 2019.
POŽEGA - U subotu, 16. veljače, bit će praizvedena nova komedija Nine Horvat Iza ograde u Gradskom kazalištu Požega. Predstava se bavi pitanjem što je to obitelj te u kojoj mjeri dopuštamo da mišljenje okoline utječe na naše odluke i život - najavljuju iz kazališta. Ivor, Morana i Petra bore se sa svojom svakodnevicom i pokušavaju "izgurati" dan po dan u vrtlogu usamljenosti, nesposobnih šefova, pelena, bezglutenskih palačinki, vrtića, održavanja veza preko Skypea, društvenih pritisaka, bračnih kriza, savršenih mama koje nabijaju komplekse, podijeljenog skrbništva i pokvarenih aparata za kavu.

Gradsko kazalište Požega drugu sezonu zaredom postavlja tekst dramske spisateljice Nine Horvat. Predstavu je režirala glumica Jelena Hadži-Manev kojoj je Iza ograde druga ovosezonska režija u Požegi. Autorski tim čine i scenografkinja Marta Crnobrnja, kostimografkinja Lucija Prstec Smolčec te skladatelj Darko Horvat. U predstavi igraju glumci Helena Minić Matanić, Mladen Kovačić i Marijana Matoković. Uigran su tim, kojemu ovo nije prva predstava u požeškom kazalištu. Tročlani ansambl u predstavi igra devet različitih uloga.

Iza ograde zaviruje ispod površine i preispituje u kojoj smo mjeri sami odgovorni za vlastitu sreću. Morana je majka dvoje male djece koje odgaja praktički sama jer joj muža nikad nema doma, Ivor je friško razveden i pokušava se pomiriti s činjenicom da više ne živi sa svojim djetetom, a Petra pokušava održavati vezu na daljinu i objasniti svojim roditeljima da ne želi djecu. Troje ljudi koji pokušavaju posložiti svoje živote, tri dvorišta koje dijeli ograda, tri vrste obitelji i okolina koja osuđuje, pametuje i neumorno zabada nos tamo gdje mu nije mjesto...

Predstava će u nedjelju, 17. veljače, imati reprizu u matičnom kazalištu, a u pripremi je i gostovanje u Zagrebu - ponosno najavljuju požeški kazalištarci. N.Vek.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike