Regija
ŽUPAN IVAN ANUŠIĆ OBIŠAO RADOVE

Energetska obnova zgrada 2
osnovne škole pri završetku
Objavljeno 14. veljače, 2019.
VALPOVO/NOVI BEZDAN

Župan osječko-baranjski Ivan Anušić sa suradnicima jučer je obišao Osnovnu školu Matije Petra Katančića u Valpovu i Područnu školu u Novom Bezdanu, gdje su pri završetku radovi na rekonstrukciji školskih zgrada u okviru projekta energetske obnove.

Prilikom boravka u Valpovu, župan Anušić susreo se s ravnateljem škole Daliborom Košutićem, koji je podsjetio da priča o obnovi ove škole traje već 25 godina, trećina prozora na zgradi bila je stara 60 godina, tako da će energetska obnova uz brojne uštede donijeti i vizualne promjene.

- Prva obnova nakon gradnje škole vrijedna je 7,2 milijuna kuna, a obnavlja se i stolarija i sustav grijanja, zbog čega će nakon završetka projekta uštede biti enormne - podsjetio je župan Anušić dodajući da se trenutačno u Osječko-baranjskoj županiji završava 19 obnova osnovnih i srednjih škola, a u provedbi su ukupno 54 projekta obnove koji će biti do 2021. i 2022. godine u potpunosti gotovi. Vrijednost radova koji se upravo završavaju iznosi 62 milijuna kuna i kada se svi oni završe, uključujući i spomenuta 54 projekta, Osječko-baranjska županija će imati u potpunosti energetski obnovljene sve objekte kojima je Županija osnivač.

- Zahvaljujući ovim projektima, Osječko-baranjska županija je krajem prošle godine dobila nagradu kao županija s najviše projekata zelene gradnje - kazao je prvi čovjek županije, dodajući kako je riječ o projektima koji podižu i gospodarsku aktivnost.

Osječko-baranjska županija velikim je dijelom opremila i kuhinju valpovačke osnovne škole kako bi se u njoj mogao provoditi projekt "Besplatni školski obrok za sve". Velika većina namirnica za pripremanje obroka dobavlja se s okolnih OPG-ova, a nekoliko puta tjedno djeca ovdje imaju topli kuhani obrok, što je zapravo bio krajnji cilj projekta.

Nataša Tramišak, pročelnica županijskog Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU, naglasila je kako je Županija uspjela osigurati da se za projekt obnove dobije 60 posto europskih sredstava, a projekt bi u cijelosti trebao biti završen do 4. ožujka.

Ravnateljica Područne škole u Novom Bezdanu, koja pripada Osnovnoj školi Zmajevac, Kinga Kolar, kazala je kako će za zgradu škole energetska obnova vrijedna 531.000 kuna puno značiti. Trenutno je u školi u Novom Bezdanu (na snimci) 19 učenika, koji uglavnom pohađaju nastavu na mađarskom jeziku. L. Aničić
Možda ste propustili...

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

“Nema sela nad Babine Grede”

LUKA JE GENERATOR GOSPODARSKOG RAZVOJA

Povecan pretovar tereta u Vukovaru

CRVENI KRIŽ NAŠICE

Donesite medicinska pomagala

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MJESNIM ODBORIMA NITKO NE VIDI SVRHU

Na izborima za vijeća MO-a u Županji samo jedna lista - HDZ-ova

2

GRADONAČELNIK MARIN MANDARIĆ NA PRESSICI PORUČIO:

Ne namjeravamo ugasiti Radio Đakovo

3

REKONSTRUKCIJA SREDIŠNJEG VINKOVAČKOG PARKA

Izgrađeni su i temelji nove
fontane na mjestu stare