Regija
VANJA KNEŽEVIĆ - MARATONKA, PODUZETNICA, BLOGERICA

U maratonu se boriš protiv sebe i spoznaješ si granice
Objavljeno 15. veljače, 2019.
NAŠICE

Vanja Knežević, mlada i perspektivna ekonomistica koja je prvu vlastitu poduzetničku priču o plesu ostvarila prije nekoliko godina, iz Osijeka se preselila u Našice. Bez obzira na to, odlučila je i dalje raditi te putovati, ali joj je to s vremenom postalo naporno, a onda je odlučila krenuti u vlastiti posao - otvoriti fitness-centar. Reakcije na njezinu ideju bile su različite - od "odlično, u Našicama nema ništa slično, svi će se oduševiti" do "u Našicama su svi pasivni, nitko se i ne želi pokrenuti!". No skeptici ju nisu pokolebali. Sada je Vanja trenerica grupnih vježbi koja okuplja 50 žena u tri grupe, interes je, kaže, velik pa se prije samo nekoliko mjeseci odlučila pokrenuti poduzetničku ideju o vlastitoj dvorani, za čije otvaranje ima financijsku potporu HZZ-a.

- Sjediti kući nezaposlen i govoriti da nema posla nema smisla; tko želi, može raditi - tvrdi Vanja, koja je zajedno s još nekoliko zaljubljenika u trčanje pokrenula i ParkRunnerse, inicijativu koja potiče građane, iskusne trkače, ali i amatere željne poticaja i savjeta, na okupljanje subotom i zajedničko trčanje kroz našički park.

Osim toga, ova maratonka kao sljedeći cilj ima istrčavanje šest velikih svjetskih maratona, jer na popisu trkača iz Hrvatske koji su to uspjeli nema ni jedne žene. World Marathon Majors uključuje maratone u gradovima New York, Chicago, Boston, London, Tokyo i Berlin koji je već ostvarila, a sad nestrpljivo čeka izvlačenje trkača za New York. Vanja maraton opisuje kao "život", jer u obje situacije stalno nailazimo na neke prepreke - od vlastitog odustajanja do tjelesnih ozljeda i drugog.

- Rijetko tko će reći da je svaki maraton lako istrčao. Osim toga, u četiri sata trčanja boriš se sam protiv sebe, a tako najbolje spoznaš svoje granice - ističe Vanja, koja svoje aktivnosti prikazuje na blogu koji je prvotno nastao kako bi dijelila savjete o dohrani djece, no kada je njezina kćerkica odrasla, pretvorila ga je u platformu za dijeljenje savjeta o prehrani, aktivnom životu i pripremama za maraton, kako bi dodatno motivirala ljude. Najviše je ipak vesele djevojke koje navečer dođu na treninge, kada vidi njihovu želju za radom, a osobito njihov uspjeh kada naprave nešto za što su smatrale da nisu sposobne.Ivona Ćosić
Vanja Knežević

trenerica i maratonka

Smatram da sam iskoristila sve prepreke s kojima sam se susrela u novom mjestu te ih okrenula u svoju korist i sada sa zadovoljstvom mogu reći da uistinu živim svoj san
Možda ste propustili...

PRIREDBA UDRUGE VRETENAC “OSVIJETLI MOJE BOJE”

Različitost - osebujna boja života

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HRABRI KONTAKT-POLICAJAC

Milan Rončević spasio
čovjeka iz goruće kuće

2

UPRAVA ŠUMA PODRUŽNICA VINKOVCI PREDNJAČI

U 2018. godini ostvarili 53,9 milijuna kuna dobiti

3

NA PRODAJU 33 STANA

Stanove HZMO-a Grad neće dobiti u vlasništvo