Regija
SUBVENCIONIRANJE PROLJETNE SJETVE

Kamata na kredite može biti i manja
Objavljeno 15. veljače, 2019.
VIROVITICA

Na sjednici Kolegija načelnika i gradonačelnika Virovitičko-podravske županije govorilo se o drugom Pozivu Interreg V-A Hrvatska – Mađarska, kojim se Županiji, gradovima, općinama, udrugama i institucijama otvaraju vrata za osmišljavanje i prijavu novih projekata. O uvjetima prijave govorila je Miroslava Bato, stručna suradnica u Odjelu u provedbu programa i projekata Razvojne agencije VIDRA-e.

– Naša županija sigurno je među vodećim županijama po iznosu povučenih sredstava za općine, škole i gradove, koje smo povukli od pretpristupnih do sadašnjih strukturnih fondova. Otvoren je novi natječaj, koji traje do 3. svibnja, i šaljem apel svim prihvatljivim prijaviteljima koji imaju projektne ideje da se jave ili u lokalne razvojne agencije ili Razvojnu agenciju VIDRA-u, u svoje gradove i općine ili u Županiju kako bismo na vrijeme pripremili projektne prijedloge i što prije aplicirali na Interreg odnosno EU fondove – rekao je župan Igor Andrović.

Sjednica je bila prilika da gradonačelnici i načelnici razgovaraju i o programima raspolaganja poljoprivrednim zemljištem. Županijski pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Bojan Mijok gradonačelnike i načelnike upoznao je s mogućnosti subvencioniranja kamate kredita za proljetnu sjetvu koju će provoditi Županija, gdje će subvencionirati 2 od 5 posto godišnje kamate kredita, a postoji i mogućnost da, u suradnji s gradovima i općinama, ta kamata bude i manja. Naime, župan Andrović ovoga je tjedna raspisao Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za subvencioniranje kamate kredita te je na ovoj sjednici pozvao načelnike i gradonačelnike da dodatno informiraju svoje poljoprivrednike o mogućnosti ovakve subvencije. Provedena je konstruktivna rasprava koja je donijela pozitivne reakcije nazočnih.

io sjednice bio je rezerviran i za prezentaciju direktorice HEP ESCO-a Vlaste Zanki o novim mogućnostima obnove javne rasvjete u općinama i gradovima te prezentaciju Ana Marije Čajkulić, pročelnice županijske podružnice Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe, o fitoplazmi vinove loze, koja postaje prijetnja kako hrvatskom tako i županijskom gospodarstvu jer se na području županije nalazi 399 hektara vinograda.V.G.
Možda ste propustili...

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

Najčitanije iz rubrike