Svijet
STRAVA NA CESTI SKOPJE - TETOVO

U autobusnoj nesreći u Makedoniji 13 mrtvih
Objavljeno 14. veljače, 2019.
Najmanje je 13 ljudi smrtno stradalo, a više je osoba ozlijeđeno kada se prevrnuo autobus na autoputu Skopje - Tetovo u Sjevernoj Makedoniji u srijedu poslijepodne, objavilo je Ministarstvo zdravstva. "Trinaest je osoba poginulo. Duboko sam ožalošćen", rekao je ministar zdravstva Venko Filipče. Sedam je osoba poginulo na mjestu, a šest je podleglo ozljedama u bolnici. "Broj smrtno stradalih mogao bi porasti jer su neki ozlijeđeni u teškom stanju", precizirao je ministar, a prenosi AFP.


Makedonska novinska agencija MIA javlja da je 30 osoba ozlijeđeno. U autobusu je navodno bilo 50 putnika. Šef hitne službe Ilir Asani rekao je lokalnim medijima da je najmanje pet osoba teško ozlijeđeno, među kojima i jedna trudnica. Nesreća se dogodila kod mjesta Karpalak.


"Traumatična noć, puna bola i tuge. Večeras je naša zemlja u žalosti. Nemam riječi kojima bih mogao utješiti obitelji naših sugrađana koji su izgubili život u ovoj tragičnoj nesreći", izjavio je makedonski premijer Zoran Zaev, prenijela je agencija MIA.
Premijer Andrej Plenković uputio je u četvrtak izraze sućuti makedonskom predsjedniku Zoranu Zaevu u povodu teške prometne nesreće. "S makedonskim narodom, vama i vladom dijelimo tugu zbog svih stradalih, u nadi da se broj žrtava više neće povećavati", navodi se u tekstu. Obiteljima poginulih u ime hrvatskih građana i Vlade premijer izražava "duboku i iskrenu sućut", a ozlijeđenima želje za brzi oporavak.H/V.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike