Kultura
STUDENTI U SUBOTU U DJEČJEM KAZALIŠTU

Petrica Kerempuh iz Osijeka je tajni agent
Objavljeno 15. veljače, 2019.
OSIJEK

U subotu, 16. veljače, u 18 sati osječko DK Branka Mihaljevića ugost će predstavu Kontrast teatra "Petrica Kerempuh - tajni agent", koja na zabavan i publici blizak način tematizira tradicionalnu priču o Petrici Kerempuhu.

Petrica je veseljak, protuha i obješenjak koji svirajući lutnju putuje svijetom i tako sasvim slučajno postaje tajni agent na važnom povijesno-političkom zadatku. Predstava prafrazira povijesne i fiktivne likove koji postaju akteri u ovoj veseloj zgodi prožetoj po različitim dijelovima Hrvatske.

Igraju Andro Damiš, Bojan Ban i Matko Buvač, a predstava je nastala kao završni ispit iz lutkarstva na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku pod mentorski vodstvom Hrvoja Seršića, sumentori su Katarina Arbanas i Tamara Kučinović, lutke i scenografiju osmislila je Miriam Horňáková uz mentoricu Riju Trdin, a za glazbu je bio zadužen Karlo Bernik.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti i rezervirati radnim danom od 8 do 15 sati na blagajni kazališta, telefonom na 501-485 ili na e-mail: marketing@djecje-kazaliste.hr.D.Kć.
Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

ILIJANA LONČAR PLESAČICA, KOREOGRAF, PEDAGOGINJA

Ples oplemenjuje, zato bi trebao biti bar djelić života svakog pojedinca

Najčitanije iz rubrike