Tehno
NOA SMARTPHONE

Trostruka stražnja kamera
Objavljeno 15. veljače, 2019.
NOA će u Barceloni na Mobile World Congressu 2019 predstaviti još jedan pametni telefon iz Element F serije – NOA F10 Pro, a posebnosti ovog smartphonea su kvalitetna kamera kojom upravlja umjetna inteligencija, kapacitet baterije, brzo bežično punjenje i dizajn zaslona. Ono što će se zasigurno najviše svidjeti velikom broju korisnika na NOA F10 Pro pametnom telefonu je trostruka kamera na stražnjoj strani mobitela te prednja ‘‘selfie‘‘ kamera od čak 25 MP. NOA F10 Pro imat će trostruku stražnju kameru od 20+16+5 MP. Uređaj će imati i opciju ‘‘super night mode‘‘ kojom će, s pomoću najjače kamere u uvjetima slabog osvjetljenja ili sumraka, snimati vrhunske fotografije. Treća kamera od 5 MP sadrži dubinski senzor za efekt zamućenja (bokeh) na fotografijama. Navedeno omogućuje da je jedan objekt na fotografiji jasan, a pozadina je ‘‘blurana‘‘ ili zamagljena, što pridonosi snimanju estetski i oku ugodnih fotografija. Kamera obogaćena s AI funkcionalnostima omogućuje nekoliko različitih načina snimanja: Portrait, Urban, Night, Gourmet, Blue Sky, Sunset, Landscape, Backlight, Beach i Plant. S pomoću ‘‘oversampling‘‘ tehnologije, F10 Pro će moći snimati fotografije do 96 MP.


Prednja kamera od 25 MP smještena je na samom vrhu zaslona u takozvanom zubiću ili ‘‘U notch-u‘‘, čime je postignut gotovo bazel-less IPS ekran s dijagonalama od 6.3‘‘ u FHD+ rezoluciji i 2340 x 1080 piksela. Uređaj raspolaže s 8 GB RAM memorije i 128 GB memorije za pohranu podataka, koju je moguće proširiti s dodatnih 128 GB s pomoću memorijske kartice.


Pametni telefon F10 Pro bit će dostupan u crnoj i plavoj "twilight" boji s cijenom od oko 299 eura.


Svi modeli iz Element serije dolaze s dodatnim jamstvom od 12 mjeseci koje pokriva slučajna oštećenja nastala nepažnjom korisnika, što predstavlja dodatnu vrijednost.M.R.
Jasminka Knežević