Tehno
DOSTUPAN OD VELJAČE OVE GODINE

AOC lansira novi dodatak G1 seriji monitora namijenjen gejmerima
Objavljeno 15. veljače, 2019.
Namijenjen ljubiteljima gejminga koji traže oštrije igranje, novi CQ32G1 monitor podiže letvicu jer donosi još višu rezoluciju od 2560x1440 piksela u odnosu prema svojim Full HD G1 prethodnicima, te stopu osvježavanja od 144 Hz, vrijeme odziva od 1m kao i AMD FreeSync podršku. Pružajući vjernije i detaljnije slike zahvaljujući golemom zaslonu od 31,5 inča i radijusu zakrivljenosti od 1800 mm, novi AOC monitor dodaje novu razinu uranjanja u doživljaj igranja. Monitor će biti dostupan od veljače ove godine po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2969 kuna.


AOC CQ32G1 monitor opremljen je 31,5-inčnim (80 cm) VA panelom s frekvencijom osvježavanja od 144 Hz i brzinom odziva od 1 ms. Zahvaljujući QHD rezoluciji, jednoj od najlogičnijih poboljšanja u rezoluciji zaslona, igrači dobivaju oštre slike ugodne za korištenje bez potrebe za povećavanjem sadržaja.


Uz to, uzak okvir od 2 mm, tanki crni rubovi debljine 5 mm i dizajn gotovo bez okvira čine ovaj monitor idealnim za postavljanje više monitora jedan uz drugog. Sam izgled monitora dodatno nadopunjuje zakrivljenost monitora od 1800 mm, crveni i crni naglasci na poleđini te postolje u V obliku s opcijom naginjanja. Osim toga, frekvencija osvježavanja od 144 Hz s vremenom odziva od 1 ms pruža najbržu vizualnu povratnu informaciju i "osjećaj povezanosti" s igrom, bez zastajkivanja ili kidanja slike te zamjetljivog zamućenja pokreta zahvaljujući tehnologiji promjene frekvencije osvježavanja AMD FreeSync.


Uz 3000:1 statički omjer kontrasta i 124 posto pokrivenosti sRGB boja, vizualan sadržaj kao što su slike, filmovi, video te brze igre oživljava te postaje još ugodniji za gledanje. Sama veličina zaslona i široki kut gledanja od 178 stupnjeva također čine zaslon upotrebljivim za više korisnika istovremeno. Dva HDMI 1.4 i DisplayPort 1.2 ulaza omogućuju priključivanje više različitih izvora. Tu je i AOC-ova FlickerFree tehnologija i LowBlue način rada koji omogućuju udobnije gejming sesije s manje umora očiju. Uz AOC Game Color gejmeri mogu prilagoditi zasićenost boja i razine sivih tonova s 20 razina detalja, dok AOC Dial Point (pokazivač ciljanja na ekranu) pomaže igračima u njihovoj točnosti i ciljanju. G1 serija monitora uz novi CQ32G1 sastoji se od još tri modela: 24-inčni C24G1, 27 inčni C27G1 te 32-inčni C32G1 monitori. Sva tri modela temelje se na zakrivljenim VA panelima omjera 16:9 s visokom frekvencijom osvježavanja od 144 Hz, brzim MPRT odzivnim vremenom od 1 ms, podrškom za FreeSync i radom na Full-HD rezoluciji od 1920x1080 piksela.M.R.
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...