Mozaik
NAJPRODAVANIJI ALBUMI U HRVATSKOJ

Na prvome mjestu već
je šesti tjedan zaredom
album “Vrijeme” Parnog valjka
Objavljeno 14. veljače, 2019.

Zahvaljujući osebujnom i plodnom glazbenom radu, titula jednog od najboljih jazz-orguljaša Europe pripada Tihomiru Popu Asanoviću, koji je ponovo okupio uspješna glazbena imena i snimio dvostruki album simboličnog naziva - "Povratak prvoj ljubavi/Return to the First Love".

Album izdaje Croatia Records, a riječ je o izdanju koje je izišlo nakon čak 43 godine od posljednjeg solo albuma ovog kultnog izvođača. Objavljen početkom veljače, taj se album odmah nakon izlaska pridružio tjednoj top-listi najprodavanijih albuma i na 13. je mjestu. Kombinacija progresivnog jazza, funka i rocka priskrbili su mu poseban umjetnički izričaj i prepoznatljiv status u cijeloj Europi. Na ovom dvostrukom studijskom albumu okupio je ponajbolje regionalne glazbenike s kojima je surađivao tijekom više desetaka godina svoje glazbene karijere, a pjesme na samome albumu imaju svoju hrvatsku i englesku verziju, a sadržaju pridonosi i makedonski glazbeni broj. Sastav koji je radio na svim pjesmama zove se Tihomir Pop Asanović & Prijatelji, a s Popom su to Sabrina Hebiri, gitarist Jani Moder, basist Davor Črnigoj i bubnjar David Morgan. Cijenjeni glazbeni kritičar Zlatko Gall tekstopisac je hrvatskih verzija pjesama, album je sniman u Croatia Records studiju u Zagrebu i RSL studiju u Novom Mestu u Sloveniji kod tonskih snimatelja Mateja Gobeca, Gorana Martinca i Maura Širola, a za produkciju je zaslužan Duško Mandić.

Na prvome mjestu liste nalazi se, već šesti tjedan zaredom, album "Vrijeme" Parnog valjka u izdanju Croatia Recordsa. Slijede ga još dva izdanja istog diskografa – Crvena jabuka i album "Nocturno" na drugom, te kompilacija raznih izvođača "The Best Of 2018." na trećemu mjestu. Četvrto mjesto pripada Nedi Ukraden s live albumom "Mojih Prvih 50: Live In Lisinski", a peto albumu Olivera Dragojevića "Do Kraja Vrimena". Svoj 98. tjedan pri vrhu ove top-liste provodi album Osječanke Mije Dimšić, "Život nije siv", na devetom mjestu.

Na stranoj top-listi prodaje prve pozicije zauzimaju albumi pod zastupništvom diskografske kuće Universal Music Hrvatska. Prvo je mjesto zauzeo album Lady GaGe naziva "Fame Monster". Slijedi ga još jedan album u njezinoj izvedbi uz Bradleya Coopera, a riječ je o soundtrack kompilaciji "A Star Is Born". Na treću se poziciju smjestio Van Morrison s albumom "Prophet Speaks".

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovi podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje. T.Kvorka
Svoj 98. tjedan pri vrhu ove top-liste provodi album Osječanke Mije Dimšić, “Život nije siv”, na 9. mjestu
Možda ste propustili...

DARUVARSKI BEND NASTUPA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

COTA G4 predstavila spot za novu pjesmu “Daj mi znak”

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

PIONIRI PROGRESIVNOG METALA DOLAZE U HRVATSKU

Dream Theater u Areni Zagreb

Najčitanije iz rubrike