Mozaik
NAJPRODAVANIJI ALBUMI U HRVATSKOJ

Na prvome mjestu već
je šesti tjedan zaredom
album “Vrijeme” Parnog valjka
Objavljeno 14. veljače, 2019.

Zahvaljujući osebujnom i plodnom glazbenom radu, titula jednog od najboljih jazz-orguljaša Europe pripada Tihomiru Popu Asanoviću, koji je ponovo okupio uspješna glazbena imena i snimio dvostruki album simboličnog naziva - "Povratak prvoj ljubavi/Return to the First Love".

Album izdaje Croatia Records, a riječ je o izdanju koje je izišlo nakon čak 43 godine od posljednjeg solo albuma ovog kultnog izvođača. Objavljen početkom veljače, taj se album odmah nakon izlaska pridružio tjednoj top-listi najprodavanijih albuma i na 13. je mjestu. Kombinacija progresivnog jazza, funka i rocka priskrbili su mu poseban umjetnički izričaj i prepoznatljiv status u cijeloj Europi. Na ovom dvostrukom studijskom albumu okupio je ponajbolje regionalne glazbenike s kojima je surađivao tijekom više desetaka godina svoje glazbene karijere, a pjesme na samome albumu imaju svoju hrvatsku i englesku verziju, a sadržaju pridonosi i makedonski glazbeni broj. Sastav koji je radio na svim pjesmama zove se Tihomir Pop Asanović & Prijatelji, a s Popom su to Sabrina Hebiri, gitarist Jani Moder, basist Davor Črnigoj i bubnjar David Morgan. Cijenjeni glazbeni kritičar Zlatko Gall tekstopisac je hrvatskih verzija pjesama, album je sniman u Croatia Records studiju u Zagrebu i RSL studiju u Novom Mestu u Sloveniji kod tonskih snimatelja Mateja Gobeca, Gorana Martinca i Maura Širola, a za produkciju je zaslužan Duško Mandić.

Na prvome mjestu liste nalazi se, već šesti tjedan zaredom, album "Vrijeme" Parnog valjka u izdanju Croatia Recordsa. Slijede ga još dva izdanja istog diskografa – Crvena jabuka i album "Nocturno" na drugom, te kompilacija raznih izvođača "The Best Of 2018." na trećemu mjestu. Četvrto mjesto pripada Nedi Ukraden s live albumom "Mojih Prvih 50: Live In Lisinski", a peto albumu Olivera Dragojevića "Do Kraja Vrimena". Svoj 98. tjedan pri vrhu ove top-liste provodi album Osječanke Mije Dimšić, "Život nije siv", na devetom mjestu.

Na stranoj top-listi prodaje prve pozicije zauzimaju albumi pod zastupništvom diskografske kuće Universal Music Hrvatska. Prvo je mjesto zauzeo album Lady GaGe naziva "Fame Monster". Slijedi ga još jedan album u njezinoj izvedbi uz Bradleya Coopera, a riječ je o soundtrack kompilaciji "A Star Is Born". Na treću se poziciju smjestio Van Morrison s albumom "Prophet Speaks".

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovi podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje. T.Kvorka
Svoj 98. tjedan pri vrhu ove top-liste provodi album Osječanke Mije Dimšić, “Život nije siv”, na 9. mjestu
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON DESET GODINA STANKE

Jessica Alba ponovo glumi, i to na TV-u

2

MANIFESTACIJA U VINKOVCIMA OD 31. SVIBNJA DO 2. LIPNJA

Manifestacija "Rimski dani" predstavljena u osječkom TC-u Portanova

3

PRVENSTVO HRVATSKE I MEĐUNARODNI KUP

Sjajne virovitičke mažoretkinje ponovno osvojile naslov državnih prvakinja