Mozaik
ADRIJANA BAKOVIĆ OSJEČKA PJEVAČICA

Meni je melodija osobno najvažnija stavka pjesme
Objavljeno 15. veljače, 2019.
Njezin novi singl “Ljubav je moja cesta” potpisuju Damir Bačić i Vjekoslav Dimter

Vesela, zaigrana i pozitivna – sve su to epiteti kojim bismo opisali Adrijanu Baković, mladu pjevačicu iz Osijeka koja predstavlja svoj novi singl "Ljubav je moja cesta".


Nakon što je prošle godine nastupila na CMC festivalu po prvi put sa singlom "Zaboravi", ova iznimno talentirana i vokalno uvjerljiva glazbenica nastavlja svoj zanimljivi put pa tako koketira s glazbenim stilovima te nam još jednom fantastičnom pjesmom i posebnom interpretacijom donosi singl "Ljubav je moja cesta" koji ćete ubrzo početi pjevušiti i neće vam izlaziti iz glave danima. Ova svestrana Osječanka je magistra biologije, nastavnik klavira i autor pjesama te iza sebe ima zavidan broj nastupa - od gostovanja u rubrici emisije "Dobro jutro, Hrvatska" - "Zdravko Šljivac predstavlja" preko VIP- ovog božićnog koncerta u HNK-u Zagreb zajedno sa zborom Izvor i orkestrom pod ravnanjem Alana Bjelinskog do nastupa na gala koncertu "Božić u Ciboni" uz pratnju orkestra HRT-a pod ravnanjem maestra Zdravka Šljivca.


Osim što izvodi komercijalnu glazbu, također sklada, piše i izvodi duhovne pjesme. Debitantskim singlom "Ne mogu preboljeti" započinje svoj put glazbenom scenom i plasirala se kao jedna od najperspektivnijih pjevačica u Hrvatskoj, a svakim sljedećim singlom potvrđuje svoj status. Autor glazbe Adrijaninog posljednjeg singla "Ljubav je moja cesta" je Vjekoslav Dimter, tekst je pisao Damir Bačić dok je za aranžman zaslužan Željko Nikolin.


- Ovo je pjesma koja unosi živost u ove tmurne, zimske dane i baš zato mislim da je sad pravo vrijeme za ovakvu stvar. Njezina vedrina govori o ljubavi koja "fura" kroz život i čini svijet ljepšim. Čak i kad krene po zlu, treba vjerovati da je ljubav svega vrijedna - kaže Adrijana, s kojom smo popričali povodom objave singla.
I ova pjesma je rezultat suradnje s autorima Vjekoslavom Dimterom i Damirom Bačićem, zar ne?


- Dvojac Dimter-Bačić zaslužan je za glazbu i tekst u moja tri singla "Smijem se", "Zaboravi" i sada "Ljubav je moja cesta". Oni su uhodani dvojac koji piše velik broj pjesama, različitih žanrova. Upoznavši Damira Bačića upoznala sam također rad Vjekoslava Dimtera koji mi se svidio jer je raznolik i pjesme mu ne zvuči jednako. Vjekoslav je Slavonac koji dugi niz godina živi u Americi, naslušao se raznolikih stilova i baš zato mi se sviđa način na koji razmišlja, a to je, kako se ono kaže - "izvan kutije". Imala sam ga napokon priliku upoznati prošle godine dok sam bila turneji po Americi i svidio mi se jer je jednostavan i normalan čovjek koji kuži što radi i to je najbitnije za dobru suradnju. Moj mozak funkcionira na način da prvo sluša melodiju, a potom tekst. Naravno da je sve bitno, ali meni je melodija osobno najbitnija stavka pjesme. Za to se zakačim i zbog toga mi je drago što slično razmišljamo. Na taj način Vjeko i ja dolazimo do ovako veselih, pamtljivih stvari poput novog singla "Ljubav je moja cesta" za kojeg se nadam da će doprijeti do što više slušatelja i što više očiju kako bi vidjeli ovaj prpošni, šareni i meni osobno moj najslađi spot.

Videospot je uistinu poseban. Kako je nastao?


- Spot za pjesmu je sniman je u studiju katran u Zagrebu u režiji Marka Zeljkovića. Zaslužne osobe za svo šarenilo u spotu su također stilistica Barbara Repe, vizažistica Nina Pejnović te frizer Matej Tonković. Svima se od srca zahvaljujem što su svojim talentom uspjeli mene pomaknuti iz "sigurne zone" i uvući me u potpuno drugi svijet. Super je bilo raditi s tom ekipom, zabavljali smo se na spotu, vrijeme je brzo teklo, a mi smo bili doista produktivni. Četiri različita izgleda u spotu utjelovljuju različite osobnosti koje imaju različite stavove kroz život. Dosta je bilo glume jer trebaš na kraju krajeva ući u lik odnosno osobnost, ali meni se baš sviđa takav način rada i mislim da sam se dobro snašla, a to će najbolje prosuditi svi oni koji pogledaju spot. Marko Zeljković koji je sve upakirao u mali slatki paketić je sad već konstanta mog rada i stvaralaštva. To je čovjek koji me uvijek iznenadi čak i onda kad mislim ma nema šanse da iz ovog nešto izvuče, on napravi genijalnu stvar. Poanta je da treba raditi s ljudima kojima vjeruješ jer oni znaju svoj posao i naprave najbolje što mogu. Za ovaj spot i pjesmu dobivam jako puno komplimenata i do sada je većini ovo najbolje od mene, što me veseli čuti.

Nije li, pak, lakše pokazati bogatstvo i raspon glasa u baladi?


- Iskreno, i ja najviše volim balade i tu mogu dati najviše sebe, ali uzalud je to kada one baš ne prolaze na sceni. No, kada god se pojavi prilika uvijek ću rado zapjevati baladu, ali sada baš uživam u ovim pjesama koje radim. ''Ljubav je moja cesta" me potpuno ispunila.

Kako će izgledati tvoja 2019.? Gdje ćeš nastupati, kad možemo očekivati novi singl...?



- Nadam se da će se puno lijepih stvari izrealizirati u 2019. Svakako ću snimiti još singlova koji su već u pripremi. Ovaj put ne idem na turneju po Americi pa svi oni koji prate moj rad, neće morati tako dugo čekati na moj slijedeći singl. Veselim se svemu što ova godina nosi i nadam se da će biti uspješna jer doista polažem velike nade u nju. Nikad ne znaš što te čeka na ovom putu no treba biti strpljiv i raditi kvalitetno. Trud i upornost se kad-tad isplati. Sigurno ste čuli kako je Miroslav Škoro rasprodao sva tri koncerta u Lisinskom, tamo sam nastupala sva tri dana. Velika je čast zapjevati s njim i svim zaljubljenim dušama koje su se tamo našle kako bi proslavile Valentinovo.


Vladimir Grgurić
KOLEGE JU POHVALILI
Adrijanin kolega Goran Bošković iz grupe Fluentes poručio joj je: “Sjajno, draga moja, ova mi je do sada naj, naj! Baš si komplet zvijezda.”

Njezinu veselu i razigranu energiju primijetila je i njezina kolegica Zsa Zsa koja je komentirala: “Adrijana - prije svega jedna jako cool, zabavna i pametna curka s jednim ozbiljnim, zaokruženim vokalom. Skroz mi se sviđa ova šarena energijica, ima mi neki retro štih i podsjeća me na jednu od mojih prvih pjesama:) tako da budi fora emocije u meni.”

Zanimljiv spot prepun boja i pozitivne vibracije uočio je voditelj Dalibor Petko koji je sve pohvalio: ‘’Ovaj spot mi je presladak. Super je styling, energija, sve!”
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike