TvObzor
TURNEJA KOJOM PREDSTAVLJAJU ALBUM SLOW AIR

Still Corners dolaze u Zagreb
Objavljeno 15. veljače, 2019.

Britanska dream-pop/synth-pop skupina Still Corners prvi će put nastupiti u Zagrebu 9. svibnja u klubu Boogaloo. Pod utjecajima koji obuhvaćaju bezvremenske eksperimente Vangelisa, ekspanzivne i filmske zvukove Ennija Morriconea i glamurozni synth-pop osamdesetih, Still Corners je projekt koji zajedno realiziraju Greg Hughes i Tessa Murray. Skupina je osnovana ubrzo nakon što je Hughes, kao "emigrant" iz Amerike, upoznao Tessu na željezničkoj postaji u Londonu.


Still Corners su 2010. objavili singl Don‘t Fall in Love/Wish za izdavačku kuću Great Pop Supplement uz videospot za pjesmu Wish, koji je režirala Lucy Dyson. Činjenica da su u samo jednom danu prodali svih 700 primjeraka za izdavačku kuću je značila da s njima što prije treba potpisati ugovor. Već sljedeće godine objavljen je njihov prvi album Creatures of an Hour.


Do trenutka kada je došao na red i njihov drugi album (2013.), Still Corners su se odmaknuli od utjecaja glazbe 60-ih k zvuku 80-ih inspirirani Avalonom Roxy Musica. S albuma Strange Pleasures izdvojili su se singlovi Fireflies koji je Pitchfork prozvao najboljim novim singlom, kao i The Trip. Za snimanje trećeg albuma, Greg i Tessa tražili su mir i pronašli ga na morskoj obali Engleske. Tamna boja mora inspirirala je i naziv izdanja - Dead Blue. Album s kojeg se izdvojio singl Lost Boys, inspiriran radovima Briana Wilsona, objavili su za vlastitu izdavačku kuću Wrecking Light u rujnu 2016. Dead Blue je bio najviše pozicionirani dream-pop album na The Line of Best Fit te godine.


Njihovo najnovije, četvrto studijsko izdanje objavljeno je prošle godine. Slow Air budi atmosferu po kojoj su Still Corners poznati i nastavlja put kroz "sočno" i eterično izdanje inspirirano vatrom američkog zapada.


- Željeli smo čuti divnu gitaru i bubnjeve te nešto drugačije, spiritualno i gotovo neodređeno, uz to klasično raspoloženje pjesama. Uvijek se trudimo dobiti zvuk koji čujemo duboko u sebi, pa smo požurili ne dopustiti mozgu previše upletanja - kaže Tessa i dodaje:
- Ime albuma, prema mojem mišljenju, najbolje prenosi osjećaj koji imam kada ga slušam, nekako je prozračan i predivan. Black Lagoon, vodeći singl s albuma, u videoizdanju prati skupinu na putovanju od pustinje do oceana u potrazi za izgubljenim rajem. Sniman je u Teksasu, Arizoni i Kaliforniji malom filmskom kamerom, dok se voze u nepoznato bijelim Mustang kabrioletom. N.Vek.