TvObzor
ZLOČINAČKI UMOVI, 14. SEZONA

Novi izazovi elitnog tima
Objavljeno 15. veljače, 2019.

Kako na najbolji način ući u umove najvećih zločinaca u zemlji te predvidjeti njihove buduće korake, najbolje zna elitni tim FBI-eve Jedinice za analizu ponašanja, čije je sjedište u Quanticu. Najiskusniji agent Jedinice za analizu ponašanja (BAU) David Rossi (Joe Mantegna), jedan od osnivača BAU-a, ključan je za pomoć timu u rješavanju novih slučajeva; zatim specijalni agent dr. Spencer Reid (Matthew Gray Gubler), neshvaćeni genije koji nedostatak socijalnih vještina nadoknađuje iznimno visokim kvocijentom inteligencije; Jennifer ‘’JJ’’ Jareau (A. J. Cook), nadzorna je specijalna agentica koja je dva puta odbila promociju u Pentagon, a Penelope Garcia (Kirsten Vagnsness), nezaobilazna je čarobnica za računala koja pomaže istraživati ​​slučajeve svojim jedinstvenom inteligencijom i neodoljivim šarmom… Svaki član ima vlastito područje stručnosti te tako zajednički dolaze do zaključaka o motivaciji predatora i identificiraju njihove emocionalne okidače u pokušaju da ih zaustave. Njihova svakodnevnica uključuje analizu najizopačenijih umova koji čine neobjašnjive zločine.

Serija Zločinački umovi nominirana je za People’s Choice Awards 2006. u kategoriji najbolje nove dramske serije, nagrađena je 2007. na ASCAP Awardsu kao najbolja TV serija, što je bila samo jedna od 17 nagrada koje je ova vrhunska serija odnijela na brojnim festivalima (Primetime Emmy Awards, BMI Film & TV Awards, Hollywood Music In Media Awards, Image Awards, Monte Carlo TV Festival…), uz još 27 drugih nominacija. Tim agenata vraća se na male ekrane u 14. sezoni, koja je počela s emitiranjem 5. veljače u 22 sata na kanalu FOX Crime.

U glavnim ulogama: Matthew Gray Gubler kao Dr. Spencer Reid, Kirsten Vangsness kao Penelope Garcia, Joe Mantegna kao David Rossi.N.Vek.
Najčitanije iz rubrike