TvObzor
PUTNICI - 12 EPIZODA

Druga sezona samo na axn adriji
Objavljeno 15. veljače, 2019.

Druga sezona sjajne serije Putnici stiže na AXN Adriju u petak, 15. veljače. Stotinama godina daleko od današnjice preživjeli ljudi uspijevaju otkriti kako poslati svijest kroz vrijeme natrag u 21. stoljeće, dok pokušavaju promijeniti put čovječanstva i spasiti ih od vlastite sudbine, a upravo je to uvod u seriju Travelers.

Ova kanadska znanstvenofantastična dramska serija smještena je u postapokaliptičnu budućnost, gdje tisuće operativaca, poznatih kao “putnici”, svoju svjesnost šalju u prošlost u tijela domaćina koji su tik do smrti. Naoružani jedino znanjem iz povijesti, kao proces obuke putnici proučavaju i društvene medije te dostupne podatke o svojim domaćinima, a svaki mora naučiti održavati njihov karakter koji im ujedno služi kao alibi do smrti. Istovremeno izvršavaju misije u timovima od pet osoba koje režira Direktor u budućnosti prateći tijek vremena, a njima želi spriječiti seriju katastrofalnih događaja.

Radnja serije vrti se oko pet glavnih putnika i upoznaje nas s Grantom MacLarenom (Traveler 3468), vođom tima koji preuzima život agenta FBI-a, a glumi ga Eric McCormack, medicinsko osoblje tima je Marcy Warton (Traveler 3569) koja preuzima tijelo žene s poteškoćama u razvoju, a glumi ju MacKenzie Porter. Carly Shannon (Traveler 3465) taktičarka je koja preuzima ulogu samohrane majke te ju glumi Nesta Cooper, dok je Trevor Holden (Traveler 0115) inžinjer u ulozi atletičara kojeg glumi Jared Abrahamson, a tu je i Philip Pearson (Traveler 3326), povjesničar tima u ulozi srednjoškolskog ovisnika o heroinu, kojeg glumi Reilly Dolman.

Svi su ušli u tijela svojih domaćina istog dana kada su oni trebali umrijeti, kako bi se umanjio neželjeni učinak na tijek vremena. Osim što su poslani da spriječe moguće izumiranje ljudske rase, moraju se i integrirati u tijela domaćina a da to nitko ne otkrije. Pritom spoznaju da su odnosi među ljudima u 21. st. izazovni kao i njihova opasna misija, a kroz to isijavaju različite osobnosti putnika i tako upoznajemo budućnost a da nismo dio nje.

Odlično razrađeni likovi čine okosnicu ove serije, uz sjajne scenarije i zanimljive radnje koje se bave univerzalnim temama, predstavljen je i svježi koncepte ideje putovanja kroz vrijeme. Još jedna odlika ove znanstvenofantastične drame je i sjajna postava glumaca koji su predvođeni Ericom McCormackom, poznatim iz serije Will i Grace.

Druga sezona vraća se u okruženje u kojem putnici spašavaju svijet, s ciljem mijenjanja povijesti kako bi spriječili ljude da ga unište do te mjere da se u njemu ne može više živjeti. Svaki od putnika mora se pridržavati nekoliko protokola; misija je uvijek na prvom mjestu, nikada ne smiju ugroziti svoj alibi, ne smiju se miješati u tijek stvari, niti se reproducirati, a u odsutnosti naredbi moraju održavati život domaćina. Nova sezona produbljuje dileme i putnici se susreću s puno kompleksijim emocijama i novim situacijama, a sve to proizlazi iz života koji je mnogo kompliciraniji od puke orijentacije na njihovu misiju koja je prije bila središte njihova postojanja.

Druga sezona sadrži 12 epizoda koje se premijerno mogu pogledati petkom u 21 sat. N.Vek.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”