TvObzor
MALIN AKERMAN

Feministica i rokerica kojoj je u životu čaša uvijek napola puna
Objavljeno 15. veljače, 2019.
Nikada nisam bila u svijetu visoke mode. Fotografiranjem za kataloge plaćala sam školovanje. Snimala sam i reklame i pokušavala sam se probiti u svijet glume.

Švedska glumica Malin Akerman, koja se odavno probila u Hollywoodu, upravo je u pregovorima s producentima serije Milijarde o svom angažmanu u petoj sezoni serije. I dok američki gledatelji sljedećeg mjeseca očekuju premijeru četvrte sezone, gledatelji HRT-a prate dogodovštine iz treće sezone, utorkom u večernjem terminu na Drugom programu.


Glumica je nedavno progovorila s kojim problemima se stalno susreće kao poznata osoba. Posao koji zahtijeva uređivanje kose i svakodnevnu šminku, nosi sa sobom i sav stres, a on se najviše manifestira upravo na kosi, koži i noktima, kojima zbog autoimune bolesti mora dodatno posvećivati pažnju.

Najveća podrška

- To je za mene svakodnevna borba. To mi je dio posla, ali trebam podršku - rekla je Malin. Također, dodala je kako ju briga za zdravlje prati od malih nogu. Njezina majka imala je prodavaonicu zdrave hrane te ju je naučila o važnosti zdravog življenja.


Na pitanje tko joj je najveća podrška i poticaj da zdravo živi glumica je odgovorila:


- Moj sin. On je zrak koji udišem. Ako želim biti s njim i pružiti mu sve, moram imati dovoljno energije, dovoljno sna, moram uzeti dovoljno vitamina i svih hranjivih vrijednosti kako bih mogla biti uz njega. Želim da odraste s osjećajem odgovornost prema sebi i okruženju u kojem živi.


A najviše što ju veseli jest zajednički doručak.


- To je naša mala rutina - dodala je Malin.


Prije 12 godina, zahvaljujući ulozi smiješne, zgodne i vječno nabrijane mladenke u filmu Zavodnik, postala je svojevrsna nasljednica Cameron Diaz.


- Nikada nisam bila u svijetu visoke mode. Fotografiranjem za kataloge plaćala sam školovanje. Snimala sam i reklame i pokušavala sam se probiti u svijet glume - rekla je Akerman za IN magazin.


Mnogi poznati časopisi otimaju se upravo za Malin.


- To mi doista laska, no uvijek se pojavi neka nova cura. Samo ti stave sunčane naočale i šešir i spremna si - dodaje.


Malin pati od disleksije te zbog poteškoća u čitanju, tekst uči, kako kaže, trostruko duže od ostalih glumaca. Ova opuštena, pristupačna kulerica zalaže se za jednake honorare glumaca.


- Treba biti pozitivan u vezi s tim. Ako radimo isti posao, trebamo biti i jednako plaćeni - rekla je.
Blistava karijera

Malin govori četiri jezika: engleski, švedski, francuski i talijanski.


- Rođena sam u Švedskoj, a odrasla u Kanadi gdje sam pohađala francusku školu. Bivši muž mi je Talijan i njegova obitelj nije znala engleski pa sam ja naučila talijanski. Bili smo zajedno 11 godina - kaže Malin.


Odgojena je u budističkoj vjeri, na leđima ima tetovažu lotosova cvijeta, simbol svetosti i zaštite od tuđih utjecaja. Na zapešću je tetovirala slovo "Z", u čast supruga, talijanskoga glazbenika, kojeg je upoznala dok je pjevala u grupi The Petalstones, gdje je on bio bubnjar. Dobili su sina, a razveli su se prije pet godina. Malin se tako kratko bavila i glazbom.


- Svi maštaju o tom da postanu rock-zvijezde, pa kad mi se ukazala prilika, zgrabila sam ju. Nisam bila baš neka pjevačica, no tada mi s glumom nije išlo i naravno da sam pristala biti vođa benda - pojašnjava.


Iako je zbog svojega izgleda često dobivala uloge lijepih trofejnih supruga, trenutačno ju možemo gledati u popularnoj američkoj seriji Milijarde, u ulozi uspješne poslovne žene, koja se za svoje "ja" bori poput lavice.


- Tako je i u stvarnom životu, sama sam svoja šefica. Sama sam si stvorila život koji imam, a namjeravam tako i nastaviti da se uvijek mogu uzdržavati - zaključuje Malin Akerman.
Feministica, rokerica i još k tomu plavuša kojoj je u životu čaša uvijek napola puna, prema mnogim je časopisima jedna od najpoželjnijih žena svijeta. S obzirom na to kakvom pozitivnom energijom zrači, blistava karijera joj je jednostavno zajamčena.

Pripremio: Adrian ANDREJEK
Milijarde 3

HTV 2, utorkom u 20.05
OSOBNA ISKAZNICA
IME I PREZIME:

Malin Maria Akerman

DATUM ROĐENJA:

12. svibnja 1978.

MJESTO ROĐENJA:

Stockholm, Švedska

LJUBAV:

zaručnik Jack Donelly

DJECA:

sin Sebastian Zincone