Sport
ŽRK OSIJEK

Crnov: Za poraz nam nije nitko drugi kriv
Objavljeno 14. veljače, 2019.
Osječkim rukometašicama presudile pogreške i promašaji u ključnim trenutcima susreta sa Sesvete Agroproteinkom

I nakon 15. prvenstvenog kola rukometašice Osijeka ostale su pri samom dnu tablice, u zoni ispadanja. Gostovanje Sesvete Agroproteinke prošle subote bila je prilika za popravak situacije u borbi za ostanak, no ostala je neiskorištena.

Osječanke su izgubile nove bodove na svom parketu (25:28) u susretu u kojemu su stalno lovile zaostatak, ali su redovito svaki put kada su došle na korak do izjednačenja ili vodstva, radile pogreške. U odnosu na neke prijašnje susrete, broj tehničkih pogrešaka ili zapucanih zicera nije bio velik, ali događao se u ključnim trenutcima. Najprije u prvom poluvremenu, kada su domaće igračice nakon jedinog vodstva (5:4) s dvije izgubljene lopte u nizu "pogurale" gošće do vodstva 7:5, potom je i Damjanović promašila kontru za izjednačenje, a u nastavku su najprije kod zaostatka od dva razlike dva puta promašile sedmerac, da bi konačno posljednju priliku za izbjegavanje poraza propustile u završnici s dvije izgubljene lopte. To je bilo dovoljno da na kraju upišu peti uzastopni poraz te si stvore dodatni pritisak pred sljedeće utakmice. Svjesna propuštene prilike je i trenerica ŽRK-a Osijek Jelena Crnov, koja smatra i kako je nedostatak sreće u ključnim trenutcima presudio u korist Sesvećanki.

- Kod nas je to ove godine izgleda stalna priča, ponavljamo u svim utakmicama u kojima smo izgubili da u ključnim trenutcima, kada smo trebali prelomiti, to nismo uspjeli napraviti. Ista stvar nam se dogodila i sada, dva promašena "penala", dvije tehničke pogreške, ona kontra Damjanović u prvom dijelu..., a nisu nas ni vratarke popratile. Nemam previše toga za prigovoriti djevojkama, borile su se, pokazale želju, ali očito moramo još više poraditi da bismo stigle do bodova. A mislim kako nas ni sreća u određenim situacijama nije pomazila - istaknula je Crnov.

Nedostatak sreće ponajviše se mogao primijetiti u situacijama kada su Sesvećanke u nekoliko navrata zabijale pogotke prilikom prijetnje oduzimanje lopte zbog pasivnog napada. Takve su situacije donijele i nezadovoljstvo sudačkim kriterijem, no Crnov ipak ističe kako su za poraz same krive.

- Ne volim komentirati suđenje niti se vaditi na sudačke odluke, no njima puste napad na pasivnoj igri te dobijemo gol iz sedmog dodavanja. Nedostaje nam još malo koncentracije, da se orijentiramo samo na svoju igru, a ne i na sudačke odluke. No nije nam nitko kriv, nismo zabile ono što smo trebale, u ključnim trenutcima kada smo mogle uzeti nešto, nismo i zato smo izgubile. Ipak, mislim da smo zaslužile uzeti bar bod. I gošće su nam čestitale, ali uvijek je gorak okus kada imaš dobru igru, a izgubiš utakmicu -rekla je Crnov.

Osječankama sljedeće subote slijedi iznimno važno gostovanje u Rijeci, kod posljednjeplasiranog Zameta, i ta utakmica gotovo da ima kvalifikacijsku važnost.

- Svaki bod je velik kao kuća, sigurno će biti teško, ali veseli me činjenica da mi bolje igramo u gostima, gdje nemamo taj psihološki pritisak o kojemu stalno govorimo. Ako budemo igrali ovako angažirano, vjerujem da će biti u redu. Ali nimalo lagano, jer i njima je borba za ostanak kao i nama - najavila je Crnov.

Goran Roguljić
Najčitanije iz rubrike