Novosti
JANDROKOVIĆ O PRIPREMAMA HDZ-A ZA EUROPSKE IZBORE

Na listama će biti zastupljene sve županije
Objavljeno 14. veljače, 2019.
U utorak je na sjednici Predsjedništva HDZ-a donesena odluka o osnivanju izbornog stožera za europske izbore i to je u ovoj stranci označeno kao početak priprema za izbore za Europski parlament. U okviru tih priprema Gordan Jandroković, kao glavni tajnik stranke, obići će sve županije. Put je počeo u srijedu poslijepodne u Osječko-baranjskoj županiji.


- Izabrana je kao prva s obzirom na to da je riječ o pobjedničkoj županiji gdje ostvarujemo izvrsne rezultate i gdje je HDZ daleko najsnažnija politička stranka. S članovima županijskog odbora, gradonačelnicima i načelnicima iz ove županije razgovarat ću o pripremama za europske izbore, ali i o aktualnoj političkoj situaciji i svemu onom što nam je bitno kako bismo još jednom na predstojećim izborima ostvarili pobjednički rezultat - rekao je Jandroković nakon dolaska u Osijek gdje ga je kao domaćin dočekao Ivan Anušić, osječko-baranjski župan i predsjednik županijskog HDZ-a.


Jandroković je otkrio kako do 15. travnja planira obići sve županijske organizacije, upoznati članstvo s pripremama, s programom i strategijom, a onda će uslijediti izborna kampanja.


Na upit hoće li se i sastav kandidacijske liste znati nakon tog datuma, HDZ-ov glavni tajnik odgovara kako će u stranci ocijeniti kada je najpovoljniji trenutak za izlazak s imenima kandidatkinja i kandidata, jer kaže, oni koji su krenuli prvi s imenima, ciljajući na jednu oporbenu stranku, shvatili su da su krenuli prebrzo.
- Mogu reći da ćemo izići s najboljim kandidatima, vodit ćemo računa i o tome da sve županije budu ravnopravno zastupljene, da imamo kandidatkinje i kandidate koji razumiju ono što je važno činiti i kada je u pitanju interes Hrvatske unutar Europske unije, koji će dobro štititi naše nacionalne interese, ali i koji razumiju i europska pitanja - rekao je Jandroković, zaključivši kako je uvjeren u pobjedu HDZ-a na ovim izborima. D.Kuštro
Možda ste propustili...

KAŽNJAVANJE UPORNIH PROMETNIH PREKRŠITELJA

Policija oduzela 1148 vozila