Regija
ŽUPANIJSKI DOM ZDRAVLJA I GRAD SLATINA ZAJEDNIČKIM SNAGAMA

Uređena je i oftalmološka ambulanta
Objavljeno 13. veljače, 2019.
SLATINA - Osim urološke, internističke i radiološke ambulante, u slatinskoj ispostavi Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije od sredine siječnja ove godine uređena je i oftalmološka. S obzirom na liste čekanja u virovitičkoj Općoj bolnici, na vrlo lošu prometnu povezanost Virovitice i slatinskog područja, osobito kada je riječ o prigradskim naseljima Slatine i okolnim općinama, ali i na utrošak novca i vremena, dolazak specijalista u Slatinu predstavlja dodatnu pogodnost u osiguravanju zdravstvene zaštite građana.

Rezultat je to suradnje i razumijevanja za međusobne probleme gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića i ravnatelja županijskog Doma zdravlja Ivice Foteza. Grad, naime, već od prije sufinancira dolazak liječnika specijalista iz Opće bolnice Virovitica u Slatinu, a sada je sa 100.000 kuna iz gradskog proračuna potpomognuto opremanje oftalmološke ambulante. Nabavljeni su novi oftalmološki aparati koji su nedostajali, informatička oprema i uredski inventar. Prilikom obilaska novoopremljene ambulante o tome su razgovarali ravnatelj Fotez i gradonačelnik Ostrošić u pratnji vijećnika Dragana Jovanića.

– Zahvaljujući potpori Grada Slatine, drago mi je da smo još jednog specijalista "dovukli" u Slatinu, a u svesrdnoj suradnji s Općom bolnicom Virovitica, od koje smo dobili dopusnicu. Pacijenti će se uz uputnicu dobivenu od liječnika opće medicine, naslovljenu na Opću bolnicu Virovitica, moći naručiti za termin u patronažnoj službi slatinskog Doma zdravlja i ona je važeća za pregled u oftalmološkoj ambulanti u Slatini, gdje će pacijent dobiti svu uslugu koju bi dobio i u virovitičkoj bolnici - rekao je dr. Fotez.

Za pacijente starije od šest godina slatinska oftalmološka ambulanta radit će na primarnoj razini, što uključuje pregled očne pozadine i sve manje zahvate koji se mogu napraviti ambulantno, a složeniji zahvati i dalje će se raditi u virovitičkoj bolnici.

Oftalmološka ambulanta na katu slatinskog Doma zdravlja radi svake subote od 9 do 13 sati.P. Žarković
Očekuju participaciju okolnih općina
Zadovoljstvo otvorenjem još jedne specijalističke ambulante izrazio je i gradonačelnik Ostrošić.

– Vjerujem da će se susjedne općine također uključiti u rad ove ambulante kao što participiraju i za ostale specijaliste koji dolaze u Slatinu, što će biti od velike pomoći i za njihove mještane - rekao je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić najavljujući uskoro sastanak s načelnicima općina Sopje, Čađavica, Nova Bukovica, Mikleuš i Voćin radi dogovora o daljnjoj suradnji
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike