Osijek
NAKON NESREĆE NA DRINSKOJ

Lucija će se uskoro vratiti u svoju školu
Objavljeno 14. veljače, 2019.

Vezani članci

GLASINE O ZATAŠKAVANJU NESREĆE ZBOG UTJECAJNIH RODITELJA

Slučaj djevojčice stradale na Drinskoj: Objave o nesrećama ovise o detaljima policijskih izvješća

Dva mjeseca nakon prometne nesreće, u kojoj je na križanju Drinske i Krbavske ulice stradala 13-godišnja Lucija Dugalić, pri čemu je zadobila teške ozljede koljena, zdjelice, ključne kosti, rebra i glave, dobre nam je vijesti priopćio njezin otac Krunoslav. Naime, veliki su izgledi da se uskoro vraća u školske klupe, a u međuvremenu, kako ne bi bila u zaostatku, pohađa nastavu u kući.


- Krajem mjeseca idemo u Daruvarske toplice, gdje će proći rehabilitaciju. Do sad je imala operacije ključne kosti i koljena, no srećom, uz štake hoda samostalno – ispričao nam je Dugalić, dodajući kako je Luciji, njemu i supruzi najvažnije da samostalno hoda i dobro se oporavlja.


Podsjetimo, Luciju je pri povratku iz škole 12. prosinca 2018. godine automobilom na pješačkom prijelazu teško ozlijedio 19-godišnji Ž. P. Spomenuti 19-godišnjak, prema policijskom izvješću, nije zaustavio vozilo dolaskom na križanje s Krbavskom ulicom. U tom je trenutku, vraćajući se sa sata njemačkog jezika, pješačkim prijelazom prolazila ova učenica Osnovne škole Augusta Šenoe i kako nije na vrijeme stao, mladi ju je vozač udario automobilom. Lucija je puna dva dana bila u komi, i bilo je potpuno jasno da ju čeka duže vrijeme oporavka. Uz to, u početku je ograničeno komunicirala, no roditelji nisu gubili nadu da će naposljetku sve biti u redu. Upravo tako se, srećom, i dogodilo, što je velika radost njoj, njezinim roditeljima, rodbini i prijateljima.
- Zahvalni smo KBC-u Osijek, ali i na mogućnosti da pohađa nastavu u kući. Nitko nije želio da izgubi godinu i stvarno se trudi. Piše i čita, prati školski program u okviru nastave u kući i jedva čeka da se vrati u školu. U međuvremenu, naravno, brojni ju prijatelji često posjećuju – kaže Lucijin otac, kao i to da im se jednom javio i vozač koji je skrivio nesreću.


Marija Mihelić
Na mjestu nesreće - solarna signalizacija
Kako doznajemo od Zdravka Nalia, gradskog vijećnika i predsjednika Povjerenstva za infrastrukturu i hortikulturu Vijeća GČ Industrijska četvrt, uskoro će na spornom raskrižju postaviti solarna signalizacija.

- Naš GČ namjeravao je izdvojiti 60-ak tisuća kuna, no Grad je prihvatio uložiti svoja sredstva i vjerujemo da će brzo doći do realizacije. Tu je osnovna i tri srednje škole i dosta je djece, pa je sigurnost više nego nužna jer je ondje ugroza djece svakodnevna. Osim toga, na tome mjestu rijetko tko zamjećuje raskrižje zbog obližnjeg uvjetnog semafora te ubrzaju da bi uspjeli proći – kaže Nalio.
Najčitanije iz rubrike