Osijek
PROJEKT "INKUBATOR 21. ST." U BIOS-U

Do lipnja još sedam edukacija za buduće osječke poduzetnike
Objavljeno 14. veljače, 2019.
Besplatne edukacije za nezaposlene, poduzetnike početnike i sve zainteresirane koji planiraju započeti samostalni poduzetnički pothvat već se tri mjeseca provode u Poduzetničkom inkubatoru BIOS, u sklopu projekta "Inkubator 21. stoljeća - Učinkovitom poduzetničkom podrškom do gospodarske uspješnosti MSP-ova". Tim projektom vrijednim 435.780 kuna predviđeno je upravo 14 edukacija, kao i 600 sati savjetovanja za polaznike, za što su većinom zaduženi stručnjaci i vanjski suradnici BIOS-ova susjeda, Centra za poduzetništvo.


- Sada smo na polovini provedbe projekta, s obzirom na to do sada je održano sedam edukacija pa još toliko slijedi do početka lipnja. Na svakoj se toj edukaciji pronađe između 15 i 20 sudionika, koji će do kraja projekta još otkriti važnost poslovnih vještina u kontekstu upravljanja konfliktima, prodaje i plasmana proizvoda, poslovne komunikacije, razumijevanja financijskih izvještaja i krajnjeg upravljanja vremenom - otkriva Jelena Simunić Iljkov, koordinatorica projekata u BIOS-u i administratorica projekta "Inkubator 21. stoljeća", napominjući da na edukacije većinom dolaze isti budući poduzetnici u dobi između 25 i 45 godina.
- Mogućnost mentoriranja u sklopu projekta je iznimno vrijedna, što nam dokazuju i učestali upiti zainteresiranih poduzetnika, koje najčešće zanima trebaju li otvoriti obrt, paušalni obrt, d.o.o., ali i kako mogu na najbolji način pristupiti kupcima - kaže Simunić Iljkov dodajući kako se u BIOS-u na mjesečnoj bazi provodi dvadesetak sati mentoriranja, odnosno individualnih savjetovanja, a mnoštvo upita koordinatorima projekta dolazi i preko elektronske pošte. M. Mandić
Najčitanije iz rubrike