Svijet
SVE ŽEŠĆI NAPADI PROTIV AKTUALNOG REŽIMA

Vučiću nije jasno zašto ga ne vole u regiji
Objavljeno 14. veljače, 2019.
Srpski predsjednik Aleksandar Vučić, protiv kojega šetnjama po Beogradu i mnogim srpskim gradovima prosvjeduje već deset tjedana desetci tisuća nezadovoljnika njegovim režimom, u razgovoru za lokalnu televiziju izjavio je kako ne želi razgovarati s vođama oporbe Draganom Đilasom, Vukom Jeremićem i Boškom Obradovićem "i nema te sile koja će me na to natjerati".

- Za narod i za građane sam uvijek otvoren. A za ove lopove ne. A zašto nisu u zatvoru, to je teško pitanje. Zato što su cjelokupan pravosudni sustav oni postavili. Što imam razgovarati s nekim tko govori da ja urušavam teritorijalni integritet, a u njihovo je vrijeme Kosovo proglasilo neovisnost i Crna Gora otišla iz Jugoslavije - pojasnio je Vučić i požalio se kako nije omiljen u medijima u regiji.

- Zašto se mediji u regiji raduju propasti Aleksandra Vučića, što sam im ja problem? Što sam učinio protiv njih? Smeta im što je Srbija snažnija - kaže Vučić i dodaje kako prosvjedima u Beogradu "najsnažnija potpora stiže iz Zagreba, zagrebačkih medija, prištinskih, bosanskohecegovačkih". Razljutila ga je i izjava najljućeg protivnika, Vuka Jeremića, kako je za loše odnose u regijiu on kriv i da su u Srbiji na vlasti "ljudi koji su direktno odgovorni za krvoproliće 90-ih, a SRS je bio ekstremni element režima Slobodana Miloševića". "Važno je da smo od lažnog domoljuba čuli kako je Srbija kriva za sve sukobe. Od kada sam ja tu, nismo imali nikakve sukobe", rekao je Vučić.M.F.
Možda ste propustili...