Sport
SIMBOLI GRADA

Medalje prvi dobili Šetač, Starčević, Picasso, Tuđman, Krežma...
Objavljeno 14. veljače, 2019.
Posljednjih godina na medaljama za Ferivi polumaraton simboli su Osijeka i pravo su remek-djelo

Osječki Ferivi polumaraton ove će se godine 15. put trčati ulicama grada na Dravi, a organizatori su odavno krenuli s pripremama za proljetnu trkačku priredbu koja je na rasporedu 6. travnja. Polumaraton je nedavno imao promociju u susjednoj Mađarskoj, a iz radionice dizajnera Marka Jovanovca izašle su i medalje koje će dobiti ovogodišnji sudionici osječke utrke.


Medalja je ponovno neobična, puna simbola i predstavlja Osijek, a u prvom planu su Drava i pješački most.


- Predstavili smo medalje, zadovoljni smo idejom i izgledom, samo što će biti još jedna sitna preinaka. U finalnoj verziji medalje pješački most bit će malo ispupčen i naglašen - kaže direktor Osječkog Ferivi polumaratona Damir Černić.


Medalje koje dobivaju sudionici Ferivi polumaratona posljednjih su godina pravo malo remek-djelo, a na njima su naglašeni simboli Osijeka, od pješačkog mosta preko Šetača i Tvrđe do Vodenih vrata. I ove je godine za dizajin bio zadužen Marko Jovanovac i na jednostavan način naglasio - rijeku Dravu i pješački most. Podloga je zeleno-plave boje, a brojevi na medalji također imaju simboliku. Naime, 2005. znači godinu kada je održan prvi polumaraton u Osijeku, a rimski XV. označava koji se po redu ove godine trči. Predstavljanje medalje bilo je vrlo zanimljivo, organizatori polumaratona prvo su je dodijelili našim vječnim sugrađanima, Franji Krežmi, ocu domovine dr. Anti Starčeviću, Šetaču, Sfingi, Picassu, Franji Tuđmanu...
Osječki spomenici prvi su okićeni medaljama za 2019., a 6. travnja komad lijepog metala dobit će i ostali Osječani te njihovi gosti koji istrče 21,1 kilometar gradskim ulicama ili štafetnu utrku od 3x7 km.
Ivana Liović
Možda ste propustili...

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike