Mozaik
FESTIVAL U KSET-U

2. ZEZ: Najavljeni su prvi izvođači
Objavljeno 14. veljače, 2019.
Drugo izdanje ZEZ Festivala održat će se od 10. do 14. travnja u KSET-u, a tijekom pet dana festivala posjetitelji će moći uživati u drukčijoj glazbi, zanimljivim radionicama i izložbi zvuka. Zavod za eksperimentalni zvuk koncertni je program koji je proteklih pet godina nastojao biti utočište za drukčiju glazbu i njezine ljubitelje. "Slušaj drugačije" ideja je vodilja u organizaciji koncerata koji iskaču iz uobičajenog formata jazza, punka, metala ili elektronike, ali ipak predstavljaju sve to. Prvi najavljeni izvođači koje ćemo imati priliku gledati i slušati na ZEZ Festivalu su Lucrecia Dalt, BNNT i 700 Bliss.

Lucrecia Dalt kolumbijska je glazbenica, producentica i sound umjetnica s adresom u Berlinu. Njezin zvuk evoluirao je iz eksperimentalnog indie-popa u jedinstveni spoj suvremene elektronske glazbe, spoken word poezije i motiva iz znanosti i tehnologije. Nastupit će, među ostalim, s live izvedbom eteričnog albuma "Anticlines", izdanog za njujorški label RVNG intl. BNNT su napad na osjetila. Ovaj poljski noise duo čine Daniel Szwed na hipnotičnim bubnjevima i Konrad Smolenski na "gitari", žičanom instrumentu izrađenom od starog projektila. Stoga ne čudi da se njihovi performansi i koncerti nazivaju "zvučno bombardiranje". 700 Bliss eksperimentalni je hip-hop projekt Moor Mother i DJ Haram. Oni filitriraju rap, noise, club i folk u modulirane i distorzirane trake sastavljene na 808-ici i od raznih sampleova. Preko beatova jezive atmosfere, Moor Mother pjeva, mrmlja, vrišti i repa pronicljive i uznemirujuće stihove koji osvjetljavaju mračne institucije društva: rasizam, otuđenje, potlačenost i nepravde. Prvi EP "Spa 700" izišao je prošle godine za Rabitov eksperimentalni elektronski label Halcyon Veil te Don Giovanni, label bliži punk-tradiciji.

Festivalske ulaznice mogu se nabaviti u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 120 kn do 11. ožujka, nakon čega će festivalska ulaznica iznositi 160 kn te kreću dnevne ulaznice.T.K.
“Slušaj drugačije” ideja je vodilja u organizaciji koncerata koji iskaču iz uobičajenog formata
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike