Sport
CROATIA INDOOR

P. Lončarić i Šain ispod 6 minuta
Objavljeno 12. veljače, 2019.
Hrvatske veslačice i veslači u ovo doba godine odrađuju pripreme na "suhom", a i ove veljače imali su ispitivanje mogućnosti i trenutačne forme na Otvorenom prvenstvu države na veslačkim simulatorima (ergometrima) - Croatia Indooru. U riječkoj dvorani Zamet nastupio je veliki broj natjecatelja u svim dobnim kategorijama, od najmlađih kadeta preko seniora do veterana, a odličan dojam ostavili su članovi osječkog Iktusa.


Najiščekivanija utrka dana bila je ona seniorska u kojoj je još jednom dominantan i nepobjediv bio hrvatski rekorder na ergometrima - Martin Sinković. On je u Rijeci 2000 metara izveslao za izvrsnih 5:46.7 minuta. Iza Martina je bio drugi dio Sinkovićeva dvojca bez kormilara, njegov brat Valent (5:48.5). Treće mjesto osvojio je "iktusovac" David Šain (5:58.9 minuta). Šain je osvojio seniorsku broncu, a fantastičan rezultat ostvario je 18-godišnji Osječanin Patrik Lončarić u konkurenciji mlađih seniora gdje je bio uvjerljivo najbolji. On je 2000 metara prešao u vremenu 5:58.6 minuta, i to je bio ukupno treći rezultat Croatia Indoora, brže od njega veslali su samo Sinkovići. Inače, i Šainu i Lončariću to je osobni rekord na ergometru. Drugi dio Lončarić dvojca, Anton, nije završio utrku na dva kilometra, ali za to ima opravdan razlog - bio je izmoren i izmožden nakon desetodnevne viroze i u Rijeku je otišao nespreman. Među mlađim seniorima nastupio je i Ivan-Ante Grgić te bio treći s rezultatom 6:08.6, što je njegov osobni rekord. Između klupskih kolega iz Iktusa "ugurao" se Ivan Šarić iz Trešnjevke s rezultatom 6:04.18. Među najbržima u svojoj kategoriji bile su i Iktusove mlađe juniorke Luna Keretić i Ines Markulak. Njih su dvije najbrže mlađe juniorke u Hrvatskoj, ali nisu uzele zlato. Ono je otišlo u Sloveniju, osvojila ga je Agnese Macchi. Luna je bila druga (7:35.0), a Ines treća (7:42.6).
Na Croatia Indooru veslali su i Iktusovi mlađi juniori - Luka Peljušić je bio 37., David Jug 57., Matko Tomac 80. i Karlo Krstić 89. Među kadetima Leo Jakšetić je bio 14., a Ivor Janković 35. I. Liović
Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

Najčitanije iz rubrike