Sport
U KARLOVCU ODRŽAN WAKO EUROPSKI KUP

Četiri zlata i srebro za S. Duh, medalje i u Našice i Slatinu
Objavljeno 12. veljače, 2019.

Karlovac je bio domaćin 9. WAKO Europskog kupa na kojem je bilo čak 1890 prijava iz 31 zemlje s četiri kontinenta. Uspješne nastupe u Karlovcu imali su i članovi Kickboxing kluba Sveti Duh iz Osijeka, Impacta iz Našica i Taekwondo kluba Slatina.

Pod vodstvom trenera Tomislava Bilandžića i Dragana Franjkovića nastupilo je pet boraca osječkog Svetog Duha, a osvojili su četiri zlatne i jednu srebrnu medalju. Prva mjesta osvojili su seniorski reprezentativci Antonio Krajinović i Ivona Lučić, juniorski reprezentativac Borna Bilandžić te Mihael Haller u seniorskoj konkurenciji, dok se srebrom okitio osječki "internacionalac" Ivan Zidar. Antonio Krajinović borio se u disciplini low kick do 75 kg i s tri ostvarene pobjede osvojio prvo mjesto. Do zlata je s rezultatom 3:0 svladao borce iz Makedonije, Ukrajine i Rumunjske. Borna Bilandžić borio se u diciplini K-1 do 67 kg i s dvije ostvarene pobjede osvojio je prvo mjesto. Rezultatom 3:0 pobijedio je borca iz Moldavije i borca iz splitskog kickboxing kluba Pit Bull. Mihael Haller nastupio je u disciplini low kick do 67 kilograma. Slavio je pobijedivši borca iz splitskog kickboxing kluba Ameno rezultatom 3:0. Ivona Lučić nastupila je u disciplini K-1 do 52 kilograma. Do zlata je stigla nakon pobjede nad natjecateljicom iz Rumunjske. Ivan Zidar "Ziđo" osvojio je drugo mjesto u seniorskoj disciplini K-1 do 67 kg. On se u polufinalu borio protiv borca iz Izraela. U prvoj minuti prve runde je koljenom u skoku slomio nos Izraelcu. Od siline udarca rasjekao si je koljeno. Borba je bila prekinuta, a Osječanin na privremenom radu u Švedskoj, gdje gradi također karijeru borca, proglašen pobjednikom jer Izraelac nije mogao nastaviti borbu. Nakon liječničkog pregleda Zidaru je zašiveno koljeno, pa je pobjedu u finalu prepustio suparniku iz splitskog Pit Bulla.

Natjecanje u Karlovcu trajalo je tri dana, a članovi našičkog Impacta predstavili su se treći dan sa svojih pet natjecatelja. U Našice su stigli s tri odličja. Bronce su osvojili Ena Pavin u kategoriji kick light u juniorskoj konkurenciji do 60 kg, Matea Begić u light contactu juniorki do 70 kg i Petar Krešković u kick lightu kod seniora do 74 kg. Među ostalim rezultatima ističe se najmlađa članica kluba Marija Poljak, koja je u kategoriji kick light u konkurenciji starijih kadetkinja do 60 kg zauzela peto mjesto, a Zvonimir Marić u kategoriji kick light kod juniora do 63 kg ukupno je zauzeo šesto mjesto. Od boraca iz Slatine ponovno se istaknula desetogodišnja Eva Gal. Unatoč činjenici što se prvi put borila u punom kontaktu, osvojila je dvije medalje. U disciplini kick light osvojila je zlatnu, a u disciplini light contact za starije kadetkinje do 16 godina okitila se srebrnom medaljom. Fran Bišćan osvojio je dvije bronce u kicku i light contactu u kategoriji starijih kadeta do 63 kilograma, Fran Kozjak osvojio je treće mjesto u light contactu za kadete do 47 kilograma, a Luka Vreš ovaj put ostao je bez medalje. Slatinske borce u Karlovcu vodio je trener Mario Vreš. K.L./I.Ć/P.Ž.

Krešimir Lacković
Tomislav Bilandžić

trener u KBK Sveti Duh

Bio je ovo odličan i obećavajući početak nove natjecateljske godine te vrlo ohrabrujuće prije državnog prvenstva koje će se 9. ožujka održati u Osijeku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike