Sport
VETERANSKO PRVENSTVO HRVATSKE U BADMINTONU

Moniki Kolak dvije medalje, osječki par srebrni
Objavljeno 12. veljače, 2019.
Članovi Badmintonskog kluba Osijek bili su vrlo aktivni proteklog vikenda i u igračkom i u organizacijskom smislu. U nedjelju je u gradu na Dravi održano Veteransko prvenstvo Hrvatske u badmintonu, a u dvorani Zrinjevac odrađen je cjelodnevni program u kojem nije nedostajalo uzbuđenja i preokreta. Jedino je šteta što na tribinama nije bilo više ljudi koji su se iz prve ruke mogli uvjeriti kako badmintonska nadmetanja mogu biti itekako zanimljiva za gledanje.

Nastupilo je u Osijeku tridestak natjecatelja iz osam klubova među kojima i četvero domaćih predstavnika - Monika Kolak, Boris Winkler, Zlatko Veber i Bruno Bart. A četvero Osječana osvojilo je tri medalje.

Najuspješnija je bila Monika Kolak koja se okitila naslovom državne prvakinje u konkurenciji "plus 45". Ona je u finalnom susretu pobijedila Zagrepčanku Ivanu Andabaka (Medvedgrad) s 2:1 (21:16, 16:21, 21:12) te u Zrinjevcu uzela naslov prvakinje. Prvom mjestu u singlu Monika je dodala i drugo mjesto u igri ženskih parova u kategoriji "plus 35". Do srebra je došla igrajući u paru s Biserom Zadravec iz čakovačkog kluba Međimurje. Monika je osvojila dvje medalje, a do treće za domaće predstavnike stigli su Boris Winkler i Zlatko Veber, koji su osvojili broncu u igri parova u konkurenciji igrača iznad 45 godina. Boris i Zlatko su bili uspješni u igri parova, a u pojedinačnoj konkurenciji su, kao i Bruno Bart, zaustavljeni u četvrtfinalu.

Nakon državnog prvenstva za veterane kod kuće, za članove BK Osijek slijedi kratki predah, a onda odlaze u Pečuh na Multialarm amaterski kup. I. Li.
Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

Najčitanije iz rubrike