Sport
POJAČANJE U BK OSIJEK

Pratljačića spremaju za velike stvari u superteškoj kategoriji
Objavljeno 12. veljače, 2019.
Boksački klub Osijek u subotu je na zagrebačkom Velesajmu nastupio na četvrtom kolu Prve hrvatske boksačke lige, a u svojim redovima imali su i pojačanje. Prvi put u seniorskoj konkurenciji u superteškoj kategoriji (+ 91 kg) nastupio je Luka Pratljačić. Osječki boksač, koji je započeo trenirati u BK-u Mladost, poslije toga boksao za BK Borovo i zagrebački Gladijator, a kao član BK Sesvete bio je pojačanje za regionalnu ligu u kojoj je u šest mečeva imao isto toliko pobjeda. Kako se liga potom ugasila, ostao je bez angažmana. Do povratka u Osijek, odnosno dolaska u BK Osijek, čiji ranije nije bio član pa su protekli tjedni prvi put kako radi pod paskom trenera Mateja Matkovića.

- Luku smo prebacili u polutešku kategoriju i mogu reći kako ga spremamo za velike stvari. Odradio je pripreme u Splitu, radi neko vrijeme kod nas u Osijeku, a vjerujem kako nakon određenih korekcija može iskoristiti svoj potencijal - rekao nam je Matej Matković, glavni trener u BK-u Osijek.

Iza Pratljačića je već nastup u Prvoj hrvatskoj boksačkoj ligi kao član novoga kluba. Okončao je na odličan način, prekidom u prvoj rundi svladao je Josipa Devčića iz Metalca. Svojim nastupom već je stekao pravo nastupa na jakom AIBA A turniru Strandja koji počinje u Sofiji. Radi se o jednom od najjačih turnira iz te kategorije na kojem svake godine sudjeluju borci iz tridesetak zemalja, a turnir je uvršten u kalendar Europske boksačke federacije. Nastup u Bugarskoj Pratljačiću će zapravo biti "pozivnica" za nastup na Europskom prvenstvu U-22 godine koje će se od 7. do 18. ožujka održati u ruskom Vladikavkazu. Stoga, dobim nastupom u Bugarskoj vrijedi se boriti za poziv pod državnu zastavu. K.Lacković
Možda ste propustili...

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana