Sport
NK DARDA

Za rođendan kluba nagraditi se ulaskom u viši rang natjecanja
Objavljeno 13. veljače, 2019.
Darda u MŽNL Slavonije i Baranje zaostaje sedam bodova za mjestom koje vodi u Treću HNL “Istok”

Nakon 13 jesenskih kola Međužupanijske lige Slavonije i Baranje nogometaši Darde zauzeli su deveto mjesto uz sedam bodova zaostatka za četvrtim koje, vjerojatno, posljednje vodi u budući trećeligaški saziv. Dostizanje toga prilično je zahtjevno, ali za što trener Franjo Pranjić nema imperativ od 15-eročlane uprave na čijem je čelu predsjednik Dražen Grgić, uz kojeg je najprisutniji tajnik Boris Novak. Primarna je proljetna zadaća formirati momčad koja bi sljedeće sezone bila sposobna načiniti taj iskorak koji bi koincidirao sa stoljećem postojanja toga kluba iz Baranje. U drugoj sezoni mandata na darđanskoj klupi Pranjić raspolaže s 19 igrača, čiji je broj nepromijenjen od ljetnog starta. Struktura je promijenjena jer u kadru više nema ozlijeđenih Berečića i Holjevca, a nadomjestili su ih Šisl (Baranja Belje, Beli Manastir) i Miličić (Borac, Kneževi Vinogradi) koji su se od početka zimskih priprema uključili u trenažni proces. Zajedno sa starosjediteljima: Petrović, Golik (vratari), Pandurević, Kubica, Marijanac, Crnčan, Dominković, Vodenik, Grgić, Pranjić, Lendić, Kajtazi, Gužvanj, Štrbac, Strganac, Čaić i Benković. Pokraj Đole nadaju se da će do kraja mjeseca, odnosno do kraja prijelaznog roka još koji igrač s predznakom pojačanja obući dres Darde, čime bi se zaokružio roster koji bi potom trebao načiniti hijerarhijski iskorak. Potpora lokalne zajednice postoji, pri čemu najveći (konkretni) obol daje općina Darda s načelnikom Antom Vukojom te Antonijem Branilovićem, koji je neposredna poveznica s klubom koji posjeduje sve infrastrukturne reference za trećeligaški razred.

- Budući da je jesenski zaostatak opipljiv, a ima relativno malo kola i bodova u optjecaju, teško se može očekivati ovosezonski proboj Darde u viši razred. U znatno bolje proljeće ne treba sumnjati, ali hoće li to biti dovoljno da se preskoči bar pet klubova, trenutačno boljeplasiranih, teško je prognozirati. Nije, međutim, nemoguće, naročito ako bi se još pojačali, ali neovisno o tome naglasak će biti pripremiti momčad za sljedeću sezonu kada će se slaviti sto godina postojanja, uz što bi najbolje "sjeo" plasman u viši razred. Kako su u Dardi za to stvorene sve pretpostavke, tada je na nama na terenu pretočiti taj potencijal u konkretan rezultat - rekao je darđanski strateg Pranjić, koji je zadovoljan dosadašnjim tijekom priprema. U čijem se sklopu remiziralo s trećeligašem Čepinom (1:1) te pobijedilo osječkog županijskog prvoligaša Olimpiju (5:2) i njihove sedmoligaške sugrađane iz Elektre (5:3)...

Dražen Lekšan
Đola obasjana reflektorima


Na igralištu “Kraj Đole” postoje svi infranstrukturni uvjeti za viši natjecateljski razred od aktualnog četvrtoligaškog. Komforne i funkcionalne prostorije iznad kojih je natkrivena tribina sa sjedalicama te dva travnata, vrlo kvalitetna terena. Pomoćni omogućava cjelodnevne aktivnosti jer su instalirani reflektori, pa su stoga Darđani često domaćini u pripremnom razdoblju dočekujući, također, amaterske protivnike, čijem igračkom kadru ne odgovaraju ran(ij)i počeci utakmica.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

“SPLITSKOM LUDILU” NEMA KRAJA

Djeca nisu kriva, krivi su oni
koji ih “truju” odmalena

2

ČEPIN KRALJ ULJARE PREGAZIO KOPRIVNICU

Agatić zabio pet u rekordnoj pobjedi

3

BELIŠĆANI ZADOVOLJNI PRED KRAJ PRVENSTVA

Najveća želja je u pravom ritmu završiti dobru sezonu