Regija
NAKON ŠTO MU JE MJEŠANAC STAFORDA IZGRIZAO LABRADORA

Policajac izvan dužnosti s dva hica iz pištolja ubio psa
Objavljeno 13. veljače, 2019.
BOROVO

- Ne znam što bih rekao, tužan sam. Rex je bio moj ljubimac kojeg sam silno volio, spavao je noću pokraj mog kreveta, a sada ga više nema... Svoju sam prekršajnu kaznu, 300-tinjak kuna, platio - kaže tako 19-godišnji Stefan Pejaković iz sela Borova pokraj Vukovara, gdje se u nedjelju kasno poslijepodne zbio nemili događaj.

Kako je mladić ispričao, njegov pas istrčao je na ulicu i napao psa kojeg je šetao policajac iz Borova, tada izvan službe, koji je psa ustrijelio s dva hica. Rex je od ozljeda ubrzo uginuo. U PU u Vinkovcima potvrdili su sučaj i rekli kako je "sve čisto".

- Policajac je, zajedno sa suprugom, šetao psa na povodcu. Istrčao je iz dvorišta drugi pas koji nije bio pod nadzorom i počeo je napadati psa na povodcu. Pokušao ih je rastaviti, no nije uspio. S obzrom na to da se radi o policijskom službeniku, izvadio je vatreno oružje i upotrijebio ga prema psu odnosno ispalio je dva hica prema njemu. Odmah je o tome što se dogodilo obaviještena policija - rekao je jučer glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović. Osim policijske ophodnje, na mjesto događaja izašli su i veterinari, a izvješće je upućeno i na Državno odvjetništvo. Džigumović kaže da su obaviješteni bili i policijski službenici za zakonitost postupanja budući da se radi o policajcu koji je uporabio sredstva prisile, među koje pripada i vatreno oružje.

- Događaj je istražen i utvrđeno je kako je uporaba sredstva prisile bila zakonski utemeljena - izjavio je Džigumović, dodavši da je policijski službenik "policijski službenik 24 sata" i da policijski službenici izvan dužnosti "smiju nositi vatreno oružje, ali da nije vidljivo". Navodi se i da je pas policijskog službenika, labrador, bio izgrižen. Protiv vlasnika drugug psa, "jer je bio bez nadzora", napisana je prekršajna prijava.

Vlasnik preminulog Rexa, koji je, kako kaže, mješanac američkog staforda, događaj je stavio na društvene mreže, ali potom i povukao "zbog neprimjerenih komentara". Stefan Pejaković kaže daje Rex inače uglavnom boravio u kući, no tog nesretnog dana "skakao je po ogradi i uspio izaći".

- Rex je bio maza, igrao se s djecom u susjedstvu. Teško mi je - zaključio je mladić koji će se, kaže, obratiti Državnom odvjetništvu. S. Butigan

Sanja Butigan
Domagoj Džigumović

glasnogovornik PU

Uporaba sredstva prisile bila je zakonski utemeljena. Policijski službenik je “policijski službenik 24 sata” i izvan dužnosti smije nositi vatreno oružje, ali da ono nije vidljivo
Možda ste propustili...

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

Najčitanije iz rubrike