Crna kronika
ZBOG NAPADA NA ZAŠTITARA POŽEŠKE DISKOTEKE

Trojici nasilnika čak 17,5 godina zatvora
Objavljeno 12. veljače, 2019.
POŽEGA


Na ukupno 17,5 godina zatvora nepravomoćno je osuđen trojac koji je 17. siječnja 2017. godine pretukao i teško ozlijedio zaštitara Ivana Topalovića u diskoteci Platinum, u Cehovskoj ulici u Požegi. Miroslav Odoljević i Aleksandar Radonić osuđeni su na po šest godina zatvora, dok je Niki Matišić osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet i pol godina. Najveće iznenađenje u ovom cijelom slučaju priredio je optužbi sudac Općinskog suda u Požegi Damir Ronko koji je cijeli sudski postupak priveo kraju u svega nekoliko mjeseci. Presudi donesenoj u tako kratkom roku, iako nepravomoćnoj, nisu se nadali ni optužba ni obrana. Obrana je ipak zadovoljna.


- Zadovoljni smo brzinom donošenja odluke i osuđujućim presudama, no radi se o nepravomoćnoj presudi, pa je za sada ne bismo komentirali - kazala je odvjetnica Ana Čulo, braniteljica zaštitara Ivana Topalovića. Prema dostupnim informacijama očekivalo se da će se na sudsku raspravu pozvati medicinski vještak te da bi došlo do iznošenja obrane. U medijima se ovaj slučaj uspoređuje s aktualnim slučajem "Daruvarca" koji je vrlo brzo nakon nepravomoćne presude izišao na slobodu do pravomoćnosti iste. Trojac osuđen na Općinskom sudu u Požegi odveden je u istražni zatvor gdje će čekati pravomoćnost svoje presude.
Podsjetimo, policija je za napad na 20-godišnjaka i 47-godišnjaka u diskoteci Platinum osumnjičila 20-godišnjaka i 28-godišnjaka s područja Kaptola te 30-godišnjeg Požežanina. Zaštitar je ozlijeđen teško, a 20-godišnjak lakše. Na temelju naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražene su obiteljske kuće napadača, pri čemu je kod 20-godišnjaka pronađeno rasprskavajuće streljivo za koje je utvrđeno da ga ilegalno posjeduje njegov 23-godišnji brat. Kod 30-godišnjaka su pronašli marihuanu. Dvadesetogodišnjak, 28-godišnjak i 30-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku i protiv njih uslijedila je kaznena prijava za kazneno djelo “osobito teška tjelesna ozljeda”. Protiv 30-godišnjaka podnesena je kaznena prijava i za kazneno djelo “neovlaštena proizvodnja i promet drogama”, dok je protiv 23-godišnjaka podnesena kaznena prijava za kazneno djelo “nedopušteno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.S.Lacić
Možda ste propustili...

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

Najčitanije iz rubrike