Sport
MEĐUNARODNI NASTUPI OSJEČKIH SKAKAČ(IC)A S MOTKOM

Užnik brončana, Horvat bez norme
Objavljeno 11. veljače, 2019.
Osječka skakačica s motkom Nikolina Užnik okitila se brončanom medaljom na Dvoranskom juniorskom prvenstvu Balkana koje se protekle nedjelje održalo u Istanbulu. Članica AK Slavonija-Žito do podija je stigla preskočivši letvicu na visini 3,60 m. Za hrvatsku reprezentaciju nastupio je još jedan osječki atletičar, Sven Salaj i to također u skoku s motkom te je zauzeo šesto mjesto s 4,60. Ovo mu je bio već nastup na juniorskim balkanskim prvenstvima, a prethodno je osvajao peta mjesta.

Hrvatska je reprezentacija osvojila ukupno sedam medalja, od čega dvije zlatne. Dvoranski prvaci Balkana postale su obje štafete 4x400 m, juniorke su slavile s novim seniorskim i juniorskim dvoranskim rekordom (3:49.66), a štafetu su činile Petra Cokarić, Josipa Cecić, Elena Pazman i Veronika Drljačić. Juniori su slavili s 3:19.18, a trčali su Jakov Vuković, Neven Krulić, Hrvoje Neralić i Erik Sluga. Srebrne medalje osvojili su Marko Čeko u skoku u dalj (7,56) i Leonarda Farkaš na 800 m (2:12.50), dok su bronce uz Nikolinu izborile još Veronika Drljačić na 400 m (56.76) i Tina Šmid na 1500 m (4:37.91).

Međunarodni nastup imao je i hrvatski rekorder u skoku s motkom Ivan Horvat, koji je bio drugi na mitingu u Linzu s 5,30. Novu Priliku za dostizanje norme za Dvoransko europsko prvenstvo (5,65) imat će već u subotu u Istanbulu na Prvenstvu Balkana. G.R.
Najčitanije iz rubrike