Sport
ALPE ADRIA KUP

"Brokeri“ nisu popravili
dojam na oproštaju
Objavljeno 11. veljače, 2019.
Osječki košarkaši prvi put su igrali u nokaut-fazi Alpe Adria, ali polufinale je ostalo daleko

Uzvratni dvoboj četvrtfinala košarkaškog Alpe Adria kupa u Osijeku bio je samo formalnost. Znalo se da hrvatski predstavnik ne može nadoknaditi zaostatak od 41 poena iz ogleda u Slovačkoj pa su Vrijednosnice Osijek imale želju oprostiti se pobjedom od natjecanja, gdje su prvi put stigle u nokaut-fazu.


S druge strane, Patrioti iz Levica nisu u grad na Dravi došli na izlet. Istina, mogli su igrati komotno jer su praktički već uoči utakmice bili u poufinalu, ali gosti su ipak dali do znanja da ih i ovdje zanima pozitivan rezultat. Na kraju su ga i ostvarili - bez poteškoća. Bez obzira na to što su kvalitetniji sastav i u drugoj su utakmici ponovno pokazali više htijenja koje bar kod brokera nije smjelo izostati, ali nije se dogodilo.

Osječani su samo u prvoj četvrtini najavili da bi možda mogli ostvariti željeno, Abu i Gospić djelovali su nadahnuto u napadačkom dijelu, ali i u gostujućim redovima odmah se vidjelo da će američki dvojac Davis/Benjamin zadavati dosta problema problematičnoj obrani domaćina. Slovački je prvak uglavnom vodio cijelo prvo poluvrijeme, ali Vrijednosnice Osijek držale su priključak i na odmoru su imale samo tri poena zaostatka. Uvodnih pet minuta treće dionice bilo je obećavajuće za sastav trenera Kujundžića, dvije Šangone trice dale su zalet domaćinu koji je u imao seriju od 13:0, a u 23. minuti to je donijelo i najveću prednost (47:29). No, serija je ubrzo stala, uslijedila je napadačka blokada (dva poena u razmaku od 25. do 30. minute), i bilo je jasno da će aktualni problemi ponovno izići na površinu. U zadnjih deset minuta, domaćin je energetski bio prazan, obrana je postala sve propusnija, a ukupno je izgubljena i 21 lopta, i bilo je jasno da će Patrioti s dvije pobjede među četiri najbolja sastava u Alpe Adria kupu.
Nino Benčina

VRIJEDNOSNICE OSIJEK       73
LEVICKI PATRIOTI        87


OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Suci: Katić, Mikulić, Hartman.
VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Kujundžić, Ihring 14 (2-3), Mandić 7 (3-4), Maskaljević, Boras, Dmitrović, Perić, Abu 21 (1-2), Šango 8, Darling 6 (2-2), Vrkić 2 (2-2), Gospić 15 (5-6).
LEVICKI PATRIOTI: Davis 18, Bachan 5, Krajčovič 4, Benjamin 12 (2-2), Lawrence 9, Bojanowsky 16, Žiak 10, Adamik 2, Volarik 2, Pita 9 (1-2).
REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 23:22, 13:17, 16:21, 21:27

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike