Regija
AGLOMERACIJE POŽEGA I PLETERNICA

Potpisan je ugovor s nadzornikom radova
Objavljeno 12. veljače, 2019.

Vezani članci

ČETIRI AGLOMERACIJE

Projekt od 384 milijuna kuna - 70 posto iz EU

POŽEGA - Za projekte poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega i aglomeracije Pleternica, o kojima se govori već nekoliko godina, potpisani su ugovori s nositeljem poslova nadzora nad radovima.

- Danas potpisujemo ugovor s nadzorom nad radovima ovih dviju aglomeracija. Odabran je najpovoljniji ponuditelj, tvrtka za projektiranje, građenje i nadzor Investinženjerig d.o.o. iz Zagreba. Za ove poslove izdvojit će se 2,7 posto ukupne planirane investicije, što iznosi 4,8 milijuna kuna. Planska cijena radova na aglomeraciji Požega iznosi 143 milijuna kuna. Za područje aglomeracije Pleternica troškovi nadzora iznose 3,7 milijuna kuna ili 2,5 posto od cjelokupne investicije, koja iznosi 119 milijuna kuna – istaknuo je direktor vodno-komunalne tvrtke Tekije d.o.o. Ante Kolić, koji dodaje da će se u najviše dva mjeseca potpisati i ugovori s izvođačima radova. U ime Investinženjeringa ugovor je potpisao direktor Damir Stipanov.


Najveći projekt aglomeracije, koji se proteže i na Općinu Brestovac, dio naselja općina Velika i Jakšić, odnosi se na grad Požegu i prigradska naselja. Osim vodno-komunalne infrastrukture, predviđena je i gradnja uređaja za pročišćavanje.


– Očekujem i tražim veliku kontrolu jer sve ovo što se radi u ovoj aglomeracije građane Požege treba poslužiti sljedećih 50 ili 60 godina. Tako čuvamo okoliš i nadamo se da ćemo ga kapitalizirati kroz projekte razvoja turizma i svime čime se želimo baviti. Pomoći ćemo i našoj industriji i osigurati kvalitetne otpadne vode. Moramo biti strpljivi za vrijeme radova i osigurati povećanu sigurnost za sve sudionike u prometu u gradu, a posebno za naše najmlađe. Očekujemo od izvođača da se drže rokova, kvalitete gradnje, ali i svih sigurnosnih mjera – kazao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić. AGM Kruna
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca