Osijek
U POVODU MEĐUNARODNOG DANA BOLESNIKA

Nadbiskup s pacijentima
Objavljeno 12. veljače, 2019.
Već 27 godina u Hrvatskoj se u povodu blagdana Gospe Lurdske, koji se prema katoličkom kalendaru slavi 11. veljače, obilježava i Međunarodni dan bolesnika. I ove je godine pacijente KBC-a Osijek posjetio đakovačko-osječki nadbiskup, mons. dr. sc. Đuro Hranić, koji se ove godine posebno družio s pacijentima Zavoda za urologiju, nakon čega je služio i svetu misu u bolničkoj kapelici.

- Ovo je dan kada želimo pokazati ljudsku skrb o bolesnicima, ali i iskazati zahvalnost medicinskom osoblju na njegovu trudu. Papa Franjo napisao je vrlo lijepu poruku za današnji dan, koju je naslovio "Besplatno primiste, besplatno dajte". Time se osvješćuje da su život i zdravlje Božji dar, koji smo primili da se možemo darovati drugima. Briga za bolesnika zahtijeva stručnost i čini mi se da naši liječnici itekako vode brigu o svom usavršavanju kako bi bili korisniji svojim pacijentima. S druge strane, briga za bolesnika zahtijeva konkretne znakove empatije, imati vremena, uhvatiti za ruku i ohrabriti bolesnika kao čovjeka od iznimne je važnosti. Kada čovjek daje sve od sebe, u srcu osjeća istinsku radost - poručio je mons. Hranić.

Recimo i kako u posljednje tri godine medicinske sestre i tehničari KBC-a i Doma zdravlja Osijek na ovaj dan daruju krv. N. Z. Eberhard
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VIDLJIVE VIZURE IZAZOVNOG PROSTORA U TVRĐI

Već skidaju skele sa Stare pekare i popločavaju Trg

2

ODRŽAN PRVI „HOD ZA ŽIVOT“ U OSIJEKU

Gotovo 3.000 građana
hodalo u osječkoj koloni
za zaštitu nerođenih

3

TRAGOM DOJAVE ČITATELJA O STRANOM BRODU

Stručnjaci iz Mađarske ispituju dravsko korito

oglas