Osijek
KVAR POVEĆAO GUŽVU

Vozači sami pokušali "popraviti" rampu na glavnoj tržnici
Objavljeno 12. veljače, 2019.
Uobičajene gužve na gornjogradskoj tržnici proteklog petka na Trgu Ljudevita Gaja, ali i tijekom vikenda dodatno su bile uočljive zbog neispravne rampe na ulazu na parkirališni prostor tržnice iz smjera Ulice kardinala Alojzija Stepinca.


Naime, u namjeri da parkiraju unutar tržnice, vozači su nailazili na spuštenu rampu, zbog čega je dolazilo i do nasilnih pokušaja dizanja rampe, koja, kako doznajemo, zbog kvara na hidraulici nije bila u funkciji. Dakako, u toj namjeri nisu uspijevali, a zbog čega je došlo do prestanka rada rampe. Direktor Tržnice Igor Medić pojasnio je da je do kvara, prema svemu sudeći, došlo zbog učestale uporabe rampe, dodavši podatak da se godišnje rampe na tržnici podižu čak oko 850 tisuća puta.


- Nismo mogli odmah doći do rezervnog dijela i trebalo je čekati da stigne. Odmah nakon nabave pristupilo se popravku rampe koja od jučer (ponedjeljak, nap. a.) ponovno radi. Da bismo uputili vozače na ovaj problem, u jutarnjim satima naš je djelatnik stajao od 6 do 9 sati na mjestu gdje je, nakon prolaska ispod ispravne rampe (na Vukovarskoj ulici), usmjeravao vozila na korištenje dijela parkinga gdje je bila neispravna rampa za ulaz automobila - pojasnio je Medić.
Prema njegovim riječima, i do sada se događalo da rampe nisu bile u funkciji zbog vrlo čestog korištenja. Tako osječka Tržnica bilježi nekoliko kvarova godišnje, no do sada se nije dogodilo da ijedna od ondje postavljenih rampi nije radila nekoliko dana. Naime, bila je riječ o kvarovima za koje nije trebalo duže čekati potreban dio za zamjenu. Ovaj put to nije bio slučaj, no sudeći prema fotografiji, bilo je i onih koji su pokušali ručno podići rampu, no to im, dakako, nije pošlo za rukom. Direktor Medić apelirao je na posjetitelje da, dogodi li se ponovni kvar, to ne pokušavaju. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

USPJEH ZAVODA ZA ORTOPEDIJU KBC-A

Prva javna bolnica koja ugrađuje koljena Attune

2

MEĐUNARODNI SIMPOZIJ O SUSTAVNOM PRISTUPU I RJEŠAVANJU PROBLEMA KOMARACA

Bez biološkog tretiranja Kopačkog rita nema rješenja za Osijek i Baranju

3

DAN NACIONALNIH MANJINA OBŽ

U Osijeku se danas okupilo pola Europe

oglas