Mozaik
NAGRADA ZA NAJBOLJI EUROPSKI NEZAVISNI ALBUM GODINE

The Strange nominirani za Impalu
Objavljeno 12. veljače, 2019.
The Strange i njihov hvaljeni album "Echo Chamber" među 18 su nominiranih za Impalu, nagradu za europski nezavisni album godine. Ta nominacija odlično ide uz vijest kako će njihov album "Echo Chamber" 22. veljače 2019. biti objavljen internacionalno pod etiketom Glitterhouse Records. Uz The Strange, regionalne perjanice najboljih albuma predstavljaju Stray Dogg iz Srbije te Haiku Garden iz Slovenije. Rezultate glasanja očekujemo krajem ovog mjeseca.


- Ponovo imamo odličan i bogat uži izbor, koji nam podcrtava jednu činjenicu: nezavisna gazba nastavlja očaravati slušatelje. Sada je na žiriju da odluči tko će biti zaslužni pobjednik ove godine - izjavila je predsjednica Impale, Helen Smith.
Novost je što će, uz novčanu nagradu za pobjednika, neki od nominiranih biti izabrani da nastupaju na nekoliko europskih festivala, kao što su M4Music u Švicarskoj, C/O Pop u Kölnu, The Great Escape u Brightonu, Primavera u Barceloni i MIDEM u Cannesu. T.K.
ŠIRINA I RAZNOLIKOST TALENATA
Nagrada "Europski nezavisni album godine" pokrenuta je 2011., zajedno s godišnjom nagradom za izuzetan doprinos europskoj glazbi. Cilj je prikazati širinu i raznolikost talenata iz nezavisnog izdavačkog sektora diljem Europe. Nominacije uključuju izvođače različitih žanrova, kojima je zajednički nepobitna umjetnička kvaliteta i autentičnost. Uvjet za nominaciju je da album mora biti objavljen za neku od europskih nezavisnih etiketa prethodne godine.
Možda ste propustili...

KOJI SE ALBUMI NAJVIŠE TRAŽE U HRVATSKOJ OVOG TJEDNA?

Severinin “Halo” je najprodavaniji

SURADNJA S ANTOM PECOTIĆEM

The Frajle izdale pjesmu “Zlato”

SREDNJA ŠKOLA ‘’STJEPAN IVŠIĆ’’ ORAHOVICA

Učenici i profesori zapjevali Oliveru u čast

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BREND CROATA OTVORIO NOVI CONCEPT STORE NA SREDIŠNJEM TRGU

Spoj elegancije i kulturne tradicije opet u Osijeku

2

TOMISLAV ŠOBAN I IVA GAVRILOVIĆ VODITELJI RADIONICE NA FILMSKOJ RUNDI

Za rad na filmu potrebne su hrabrost i predanost

3

SLAVNI REDATELJ U CANNESU PREDSTAVIO NOVI FILM

Quentin Tarantino: Vjerujem da publika već zna što može očekivati od mojih filmova