Regija
RAVNOMJERAN RAZVOJ PRIGRADSKIH NASELJA

Uređuje se i Željeznička ulica
Objavljeno 11. veljače, 2019.
POŽEGA

I posljednja neasfaltirana ulica u požeškom prigradskom naselju Vidovcima, Željeznička ulica, u roku od dva mjeseca trebala bi dobiti potpuno novo lice i asfaltirani kolnik. To je još jedan primjer ravnomjernog razvoja grada kao i prigradskih naselja grada Požege. Još je to jedno od obećanja koje je u svojoj kampanji dao tada kandidat za gradonačelnika Darko Puljašić, koji je i obišao početak radova u Željezničkoj ulici.

- Ukupna vrijednost ovih radova je 975 tisuća kuna. Stanovnici Željezničke ulice sada će dobiti uređenu ulicu u punom profilu i sve ono što zahtijeva 21. stoljeće. Ovo je posljednja ulica u prigradskom naselju Vidovci koja do sada nije bila asfaltirana, i to je bila naša obveza u skladu s planom prema kojem Grad Požega ravnomjerno uređuje gradske lokacije i pripadajuća mu prigradska naselja. Žao mi je što je za stanovnike ove ulice toliko dugo trajalo da dobiju asfalt, no doista smo velikim naporima uz zajednički dogovor stanovnika i tvrtki koje ovdje rade riješili imovinske probleme i zahvaljujem svima koji su pristali odreći se i malo svojih kvadrata, jer sada im donosimo dobar i kvalitetniji život u ulici - rekao je gradonačelnik Puljašić prigodom obilaska radova te dodao da će u ovoj ulici biti dopuštena brzina prometovanja od 30 kilometara na sat.
AGM Kruna
Bit će završeno prema rokovima
Radove izvodi zajednica ponuditelja Ceste Požega i Promet građenje Požega, koji imaju rok od 60 dana za završetak. Radovi dobro teku i Mile Šutalo, direktor Cesta Požega koji radi na kopanju šahti i kanala za oborinsku odvodnju, taj rok ne dovodi u pitanje i kaže da će sve biti napravljeno u roku. Željeznička ulica duga je 264 metra, dobit će asfaltirani kolnik širine 5,5 metara s omeđenim rubnjacima, odvodnjom oborinskih voda u dužini od 362 metra sve do željezničke pruge i novom LED rasvjetom na svakom stupu niskonaponske elektromreže u ulici.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana