Osijek
OBITELJ DONNE VEKIĆ ULOŽIT ĆE 15 MILIJUNA KUNA U OSIJEK

Na Pampasu natkriveni teniski tereni, cjelogodišnje klizalište i golfsko pucalište
Objavljeno 11. veljače, 2019.

Uz ponešto polemike među vijećnicima, na prošloj je sjednici Gradskog vijeća prihvaćena prodaja 2,5 hektara zemljišta na Pampasu, a na kojemu se u ovome trenutku nalazi šuma. Naime, po cijeni od 1,86 milijuna kuna kupit će ga tvrtka Eurokamen u partnerstvu s udrugom Donna Tennis Team, a iza koje zapravo stoji obitelj, odnosno roditelji najbolje hrvatske tenisačice Donne Vekić, Igor i Brankica Vekić.

Prema idejnom rješenju dostavljenom uz ponudu vidljivo je kako investitor na ovoj lokaciji planira graditi sportski teniski centar, i to natkrivene teniske centre s gledalištem na kojima će biti omogućeno igranje tenisa tijekom cijele godine. Uz natkrivene terene planiraju se i prateći sadržaji poput svlačionica, teretane i wellnessa te ugostiteljski sadržaji i komercijalni sadržaji tematski vezani uz sport. Također, uz natkrivene se terene planira i gradnja nenatkrivenih sportskih borilišta poput terena s različitom završnom obradom, kao što su malonogometni teren, pucalište za golf, ali i cjelogodišnje sintetsko klizalište. Uz centar se planira i gradnja kampa za mobilne kućice i servisni centar. Recimo i kako je idejno rješenje budućeg sportskog centra dao poznati zagrebački arhitetekt Nenad Ravnić.

Inače, prema ugovoru s Gradom, kupnjom ovog zemljišta investitor se obvezuje po kupnji započeti gradnju u roku od jedne godine, a okončati ju u roku od dvije godine od dana sklapanja kupoprodajnog ugovora. Time se investitor Eurokamen obvezuje i uložiti u ovaj prostor više od 15 milijuna kuna. U slučaju neispunjenja obveza kupac mora vratiti zemljište po istoj cijeni Gradu i platiti ugovornu kaznu. I dok je gradonačelnik Ivan Vrkić naglasio kako ovom investicijom u budućnosti na Pampasu dobivamo zaokruženo sportsko-rekreacijsko područje na kojem će se nalaziti novi stadion i kamp Nogometnog kluba Osijek, te Konjički klub i hipodrom, između čega bi, dakle, trebao stajati i teniski centar s klizalištem i pucalištem za golf, dio je vijećnika Gradskog vijeća bio skeptičan vezano uz dozvolu za gradnju na ovom području, naglasivši kako je projekt suprotan postojećem GUP-u koji ne dopušta gradnju takvih sadržaja u zaštićenom zelenom pojasu. Tako su vijećnici HDZ-a rekli kako su željeli podržati ovaj projekt, ali ako postoji imalo sumnje u leglanost same procedure, ostat će suzdržani. Od stava svog kluba izdvojila se Ivana Šojat, koja je naglasila kako o ovom pitanju ne smije biti politiziranja, nego zagovara jedinstvo svih Osječana kojima ovakvi projekti mogu biti samo od koristi, te je, za razliku od svojih stranačkih kolega, digla ruku za prodaju zemljišta. Slično se dogodilo i s vijećnicima Biraj bolje, koji su ponajprije rekli kako će ostati suzdržani, ali nakon packe koju im je dao sam gradonačelnik Vrkić prozivajući ih za lažnu podršku, ipak su, suprotno svojoj najavi, digli ruku za prodaju. N. Z. Eberhard
Idejno rješenje za budući teniski centar na Pampasu rad je poznatog zagrebačkog arhitekta Nenada Ravnića
Možda ste propustili...

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike