Crna kronika
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Ukrali skupocjene satove, vrijedne 185.000 kuna
Objavljeno 11. veljače, 2019.
Muškarca iz Slavonskog Broda bez satova su ostavili Bjelovarčanin i Srbin iz Novog Pazara
SLAVONSKI BROD

Protiv Bjelovarčanina Kuzmana B. (48) i Ilije B. (29) iz Novog Pazara, iz Srbije, podignuta je optužnica jer su ukrali četiri skupocjena ručna sata, vrijedna 185.000 kuna. Dvojac je opljačkao M.B. u travnju prošle godine u Slavonskom Brodu.

Sve je počelo tako što su lopovi vidjeli M.B.-ov oglas da prodaje skupe ručne satove. Radilo se o dva Rolexa, modelu Yacht Master 2 Steel s čeličnom narukvicom i čelično-zlatnom satu Rolex Date Just, čeličnom ručnom satu marke IWC Schaffausen Doppel Chrono s kožnom narukvicom i ručnom čeličnom satu marke Tag Heuer.

Prvo su se lopovi međusobno čuli mobitelima, a potom pod lažnim imenima nazivali i prodavača satova. Ilija B. nazvao je prodavača predstavivši mu se kao Filip. Dogovorio se s M.B.-om za susret u Slavonskom Brodu, no rekao je da će umjesto njega doći osoba koja radi za njega i kupiti satove, po cijeni od 25.000 eura. Potom je Kuzman B., 21. travnja, nazvao prodavača predstavivši se kao Markus, rekavši da radi za Filipa, te su potvrdili da će se sljedećeg dana naći u Slavonskom Brodu. Na dan "kupoprodaje", oko podneva, prevarant je nazvao prodavača i javio mu da se nalazi u restoranu u Slavonskom Brodu. Iako je M.B. na dogovoreno mjesto poveo i sina, nije se uspio spasiti od prevaranata. Kada su stigli na dogovoreno mjesto, otac i sin počeli su razgovarati s Bjelovarčaninom o kupoprodaji satova. Muškarac je u jednom trenutku otišao u toalet, a kada se vratio, izvadio je kuvertu s više novčanica od 500 eura. Novčanice su bile lažne, što M.B. u tom trenutku nije znao. Prevarant je od M.B.-a zatražio da u njegovu automobilu prebroji novac, kao i da on pogleda satove, da ne broje novac na javnom mjestu. Inzistirao je da to učine nasamo. M.B. je mislio da mu se ništa ne može dogoditi u vlastitom vozilu pa je pristao. Međutim, kada su već bili u automobilu, Kuzman je nazvao Iliju B. i, da bi mu odvratio pozornost od skupih satova, prodavaču satova dao je mobitel, kao, da razgovara s "Filipom". Kada je M.B. uzeo mobitel, Kuzman je zgrabio satove i pobjegao, a u automobilu je ostavio jaknu u kojoj je umjesto pravih bila 51 lažna novčanica od 500 eura. U ruci prevarenog prodavača ostao je i mobitel na bonove kojim su se, uz još jedan, prevaranti koristili.
Iako su prevaranti mislili da su sigurni ako se služe mobitelima kupljenima na kiosku, to nije bilo ni približno tako, jer su istražitelji otkrili točno mjesto gdje su ih kupili, kao i gdje su kupovali bonove za njih.

Sandra Lacić
krivotvorine
LOPOV JE IMAO LAŽNE NOVČANICE
JEDAN ŠUTIO, DRUGI KAŽE DA NIŠTA NE ZNA
U svojoj obrani Kuzman B. tvrdio je da se bavi autima, dolazi i sastaje se s drugim osobama, odlazi na ručak, no da osobe koje se u krađi satova spominju ne poznaje i da mu imena ništa ne znače. Tvrdio je da o prijevari sa satovima ne zna ništa te da zna da se sastajao s nekim osobama u vezi s osiguranjem. Nakon što je to rekao istražiteljima, nije htio odgovarati na pitanja. Drugookrivljeni Ilija B. branio se šutnjom. Unatoč tome, prema podatcima Hrvatskih cesta, zabilježeno je njegovo kretanje na dan krađe na ulazno-izlaznim postajama na području Slavonskog Broda, Okučana i Novske, iz čega je vidljivo da je u sporno vrijeme bio na području Slavonskog Broda. M.B. i njegov sin prepoznali su u policiji Kuzmana B.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike