Crna kronika
TIJELO PRONAŠLI KOD PODRAVLJA

Suicid skokom s pješačkog mosta
Objavljeno 10. veljače, 2019.
OSIJEK


Tijelo starijeg muškarca pronađeno je u subotu u rano poslijepodne na lijevoj obali Drave u Osijeku, između cestovnog i željezničkog mosta. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o samoubojstvu. Nakon izvlačenja muškarca na obalu ekipa Hitne pomoći pokušala ga je oživiti, no to je prekinuto nakon što je liječnik konstatirao smrt.


Prava strka na lijevoj obali Drave počela je dva sata prije, nakon što je policija telefonski od građanke dobila dojavu da je s pješačkog mosta u Dravu skočio nepoznati muškarac. Na teren je odmah izišlo nekoliko policijskih patrola i ekipa Hitne pomoći. Pomagali su informacijama i građani koji su vidjeli sam čin očajnika, no i oni su ga uskoro izgubili iz vida. Potraga je počela nizvodno, pa je temeljito pretraživana obala prema Copacabani, a potom i prema cestovnom mostu. Upravo kod Mosta dr. Franje Tuđmana, desetak metara od obale, uočeno je tijelo muškarca, koje je potom, uz pomoć osoba u čamcu, izvučeno na obalu. Ekipa hitne pomoći tada je pokušala s oživljavanjem, no bilo je kasno. Nakon što su djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske obavili očevid, tijelo je prevezeno na Odjel patologije Kliničkog bolničkog centra Osijek, gdje će se obaviti obdukcija i saznati točni uzroci smrti.
Inače, u Osječko-baranjskoj županiji tijekom 2017. dogodilo se 50 samoubojstava i 54 pokušaja, u kojima je šest osoba teško ozlijeđeno, a 25 lakše. Najviše osoba u Slavoniji i Baranji ubilo se vješanjem - njih 32, a na taj se način njih još sedam pokušalo ubiti. Pucanjem iz oružja ubilo se sedam osoba, a dogodilo se i jedno samoubojstvo skakanjem u vodu i jedan takav pokušaj. Trovanjem je suicid počinilo dvoje ljudi, a još 16 trovanje ih je preživjelo. Jedna osoba ubila se ubadanjem, a jedna je to i pokušala. Dvije su si osobe oduzele život bacanjem s građevina. Rezanje žila u 15 je slučajeva ostalo na pokušaju suicida. Na području Osijeka 2017. zabilježeno je 17 suicida i 22 pokušaja. Na području Đakova bilo je deset samoubojstava i pet pokušaja, na području Našica po osam samoubojstava i pokušaja, a na području Čepina šest samoubojstava i dva pokušaja. U Baranji su evidentirana četiri suicida i pokušaja.M.Bugarić/S.Lacić


Milan Bugarić
Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

Najčitanije iz rubrike