Sport
PRVA LIGA RUKOMETAŠICA, 15. KOLO

Ekipa Osijeka na domaćem terenu ostala prekratka
Objavljeno 11. veljače, 2019.
Rukometašice Osijeka doživjele su novi prvenstveni poraz, bodove iz Zrinjevca odnijela je Sesvete Agroproteinka, koja je slavila sa 28:25. Lovile su domaće igračice gotovo cijeli susret zaostatak, uspijevale većim dijelom držati utakmicu u neizvjesnim vodama, no pogreške u ključnim trenutcima razlog su petog uzastopnog poraza.

Početak utakmice donio je igru pogodak na pogodak, Osječanke su svoje jedino vodstvo imale u 13. minuti (5:4), nakon čega su gošće kaznile dvije tehničke pogreške te serijom od 3-0 prvi put stekle dva gola više. Tu su razliku imale do 22. minute, kada je Osijek ponovno izjednačio (9:9), nakon čega su Sesvećanke do odmora stekle pogodak prednosti (13:12). I drugo poluvrijeme nastavilo se u istom tonu, nakon vodstva gošći slijedilo je izjednačenje, ali je potom stigla još jedna mini serija Sesvećanki, od 3-0, tijekom koje je ŽRK Osijek zapucao i sedmerac. Stekle su tako gošće prvi put tri gola više (19:16), u 41. minuti, nakon čega je počeo stalni lov domaćih na novo približavanje. To je spriječio i novi neiskorišteni sedmerac, ali ipak su domaće s igračicom više u 52. minuti stigle do 22:23. No slijedile su dvije izgubljene lopte, gošće su pak zabijale pod prijetnjom pasivnog napada za ponovni odlazak na tri razlike (22:25) i tu su prednost uspjele sačuvati do samog kraja.

Osječanke su tako ponovno ostale prekratke, bez važnih bodova u borbi za ostanak, te mogu samo žaliti što su vlastitim pogreškama "pogurale" suparnice u odlučujućim trenutcima. Slaže se s time i Petra Jeršek, koja je s osam pogodaka, uz Doru Lacković, bila najefikasnija u domaćim redovima.

- Znali smo da će utakmica biti ovakva, velika borba od početka do kraja. Nažalost, naše tehničke pogreške dovele su nas do poraza. Baš kad bismo trebale izjednačiti ili povesti, učinile smoe neku glupost. Mislim da Sesvećanke nisu toliko bolje od nas koliko smo mi same sebe pobijedile. Ostaje nam da to na treninziaispravimo, mislim da će u sljedećim utakmicama biti bolje. Već idući vikend idemo u Rijeku po pobjedu - poručila je srednja vanjska ŽRK-a Osijek.
G. Roguljić
Osijek       25 (12)

Sesvete Ag.       28 (13)

OSIJEK – Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 250. Suci: Siniša Bosak i Željko Herceg (oba Varaždin)

OSIJEK: Borac (1+0), Putnik, Daidžić, Hren 1, Lacković 8, Jerčinović 2, Dragojević, Prskalo 4 (3), Jeršek 8, Zagorščak 2, Barišić (1+0), Špoljarić, Damjanović, Ljubas, Brkić (1+1), Frančić

SESVETE AGROPROTEINKA: L. Bešen (9+0), Bošnjak, Tupek, M. Bešen, Dičak 10 (2), Čalušić 5 (2), Burić 1, Bikić, Vlajsović 2, Lukić 2, Anđelić 1, Glibanski, Pratljačić, Lisjak 1, Peraica 6, Pehar

SEDMERCI: Osijek 5 (3), Sesvete Agroproteinka 5 (4); ISKLJUČENJA: Osijek 4 minute (Lacković 2, Jeršek 2), Sesvete Agroproteinka 4 minute (Burić 2, Lukić 2)
Najčitanije iz rubrike