Osijek
“SUSRET UGODE” U MUZEJU SLAVONIJE

Tintor: Osijeku još imam što pružiti
Objavljeno 10. veljače, 2019.
Nakon gostovanja glumice osječkog HNK-a Anite Schmidt na "Susretu ugode”, u Muzeju Slavonije ove je subote poznati turistički vodič Vlado Pest odlučio ugostiti njezina kolegu Vladimira Tintora, rođenog Novosađanina koji već osam godina živi na osječkoj adresi. Što ga, nakon rada u osam kazališta, već osam godina drži u Osijeku zanimalo je i samog organizatora Susreta, a Tintor jednostavno odgovara:

- Privuklo me svašta, ali moram reći da Osijek odgovara mojoj energiji i nekako mi je grad po mjeri čovjeka. Rođen sam u Novom Sadu, koji je veličinom nekako sličan Osijeku. Smatram da su u manjim gradovima bolji uvjeti za život, veliki su gradovi divni, ali brzo "progutaju” čovjeka – iskreno je odgovorio Tintor, kojeg brojni građani, osim s kazališnih daska, prepoznaju i po sudjelovanju u seriji "Zabranjena ljubav” i mnogim drugim. Ipak, Tintorova je najveća ljubav kazalište i iako priznaje da je kazališna uloga teža od one televizijske, naglašava da je kazalište izravnije, pa tako i sama reakcija gledatelja biva brža.

- Drago mi je vidjeti reakciju publike. Znaju me prepoznati na ulici i pohvaliti ili kritizirati, u svakom slučaju lijepo je kad odmah vidiš rezultate svoga rada – dodaje Tintor. Na pitanje planira li zauvijek ostati u Osijeku, kaže kako se doselio bez dugoročnih planova, no ovdje je već godinama i ne namjerava otići.

- Osijek ima publiku koja je vrijedna da joj pružim i donesem ono što sam naučio kroz život. A vjerujem da nisam još pokazao sve – rekao je Tintor, kojeg su u "Muzej Slavonije" došle poslušati mnoge generacije istinskih zaljubljenika u kazalište. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike