Regija
NAJAVILI NOVE NATJEČAJE

Za 56 projekata čekaju se odluke o financiranju
Objavljeno 11. veljače, 2019.
POŽEGA


U novim prostorijama nekadašnje razvojne agencije Panora, koja je prerasla u Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije, održana je konferencija za novinare. Ravnateljica Senka Horvat podnijela je izvješće o broju projekata koje su prijavili na natječaje i aplicirali. Stjepan Jakopović, savjetnik za poduzetništvo, najavio je nove natječaje iz Programa ruralnog razvoja i natječaje Ministarstva poljoprivrede.


Prošle godine 500-tinjak poljoprivrednika došlo je po informaciju o natječajima i projektima u Panoru.


- Na sredini smo korištenja europskih sredstava za ruralni razvoj i sad je vrijeme za sve koji su to planirali da dođu po informacije i pripreme se za natječaje. U sektoru poljoprivrede postoji nekoliko izvora financiranja od kojih je najizdašniji Program ruralnog razvoja, zatim Vinska omotnica te nacionalni natječaji. U našoj županiji otkako postoje programi ruralnog razvoja ili nacionalni programi pripremili smo 90 prijava u vrijednosti 57 milijuna kuna, pri čemu se najveći broj prijava odnosio na manje poljoprivredne proizvođače – istaknula je Horvat i pozvala sve zainteresirane da dođu i prijave se na natječaje. Panora je pripremila 89 projekata koje su aplicirali na natječaje, odobreni su i provode se.
– Vrijednost projekata je 12,2 milijuna kuna, od čega su četiri realizirana, njih 12 ukupne vrijednosti oko 1,5 milijuna kuna u ovom trenutku se provode, a za 56 se čekaju odluke o financiranju. Organizirali smo radionice na kojima se uči priprema projekta. Program ruralnog razvoja nisu samo dvije, tri mjere koje su najpopularnije, a svake godine uvode se nove mjere i mogućnosti za dobivanje novca i pospješivanje poslovanja – rekao je Jakopović i dodao da je cijela Požeško-slavonska županija u ruralnom prostoru i na nju se odnose sve mjere ruralnog razvoja kako poljoprivredne tako i nepoljoprivredne djelatnosti. AGM Kruna
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike