Novosti
KREŠO BELJAK:

Izbori za EP veliki test za HSS
Objavljeno 10. veljače, 2019.
Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak u subotu je na programskoj glavnoj skupštini poručio kako je siguran da HSS može napraviti pozitivno iznenađenje na izborima za Europski parlament, te da Amsterdamska koalicija, kojoj je HSS na čelu, postane najjača politička opcija u Hrvatskoj.

“Svi zajedno, kao stranka, moramo raditi na svim razinama još bolje, a da to hoćemo i da to možemo, dokazat ćemo upravo na tim izborima koji nam slijede u svibnju ove godine”, rekao je Beljak. Od 12 mjesta na listi, u skladu s dogovorima s ostalim partnerskim strankama, HSS će imati tri. To će biti, rekao je, on sam “kao predsjednik koji ne želi bježati od odgovornosti”; zasad nezavisni kandidat, uvaženi liječnik Zoran Bahtijarević, te dugogodišnji istaknuti član stanke, ekonomski stručnjak dr. Damir Novotny.

Ustvrdio je kako je to posebno važno za HSS, koji je to povjerenje u posljednjih desetak godina gotovo potpuno izgubio, te su s oko 300.000 glasača, koliko su ih imali na parlamentarnim izborima 2003., pali na jedva desetinu od tog broja na izborima 2015. i 2016. “Dakle, prijašnja vodstva HSS-a, od koji neka danas najžešće napadaju baš mene i novo vodstvo, izgubila su svojim neradom i nesposobnošću 90 posto biračkog tijela”, istaknuo je Beljak.

Rekao je kako je odrađen još jedan golemi posao, novi Statut stranke, koji će “omogućiti apsolutnu demokraciju” pri izboru svih stranačkih dužnosnika na svim razinama i uvesti reda u djelovanje. “Statut je to kakvog nema ni jedna stranka, a osnovno obilježje mu je da bilo kakva unutarstranačka moć, koja je do sada proizlazila iz broja članova na ovaj ili onaj način, sada proizlazi isključivo iz izbornih rezultata svake općinske, odnosno gradske organizacije u cijeloj državi, i to na lokalnim izborima, gdje svatko i na taj način odgovara za svoj rezultat”, objasnio je Beljak. H
Možda ste propustili...

PROSJEČNA CIJENA STAMBENOG KVADRATA JE 11.819 KUNA

Cijene nekretnina neprimjereno visoke

DIREKTOR 3. MAJA EDI KUČAN:

S Kinezima inženjerski razgovori

ODUSTAJU NAKON SEDAM GODINA EKSPERIMENTA NA TISUĆAMA UČENIKA

Iza smanjenja kvota gimnazijalcima krije se ukidanje strukovnih gimnazija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BIROKRATSKO STOPIRANJE PROJEKATA

Splitski arhitekti za odvojene natječaje, a osječki su protiv

2

KARLO RESSLER NOSITELJ HDZ-OVE LISTE ZA EUROPSKI PARLAMENT

Vodimo politiku koja okuplja i gradi dok drugi nude samo destrukciju

3

OBJAVA IMOVINSKIH KARTICA U LIPNJU

Svatko će moći vidjeti što suci imaju i čime se dodatno bave