Novosti
ZAJEDNO NA IZBORE ZA EP

Suverenisti - nova politička platforma
Objavljeno 10. veljače, 2019.
Hrvatski suverenisti nova je politička platforma, predstavljena u subotu u Zagrebu, a okuplja stranke Hrast i Hrvatsku konzervativnu stranku, građanske inicijative "Istina o Istanbulskoj" i "Hrvatski bedem" te više udruga, koje će zajednički izići na izbore za Europski parlament.

Predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić izjavio je da hrvatski narod traži zajedništvo svih onih koji Hrvatsku vide kao suverenu državu. Smatra da će nova politička platforma postići odlične rezultate na predstojećim europskim, a poslije i hrvatskim parlamentarnim izborima. Kazao je kako zasad ne žele izlaziti s imenima kandidata na listi za Europski parlament, a i dalje su otvoreni za suradnju sa svima te sa strankom Neovisni za Hrvatsku, koja je odlučila na te izbore izići samostalno. "Plenkovićev HDZ skrenuo je oštro ulijevo i Hrvatska je pod tim vodstvom postala jedna od najposlušnijih zemalja koje slijede globalističke ideje koje su vrlo često u suprotnosti s hrvatskim nacionalnim interesima, hrvatskim ponosom i vrijednostima koje hrvatski narod temeljno određuju kroz stoljeća", ustvrdio je Ilčić.

Europarlamentarka Ruža Tomašić smatra da Republika Hrvatska u Europskom parlamentu treba imati ljude koji se neće ustručavati reći što misle, najavivši kako će ta opcija i dalje biti članica Europskih konzervativaca i reformista. Ocijenila je da je to jedina grupacija koja se bori za Europu ravnopravnih država članica, u situaciji kada Europski pučani i Socijalisti zagovaraju veliku Europu u kojoj bi Hrvatska bila samo mala regija. "Dakle, trebamo ljude koji će nas zastupati otvorena uma, koji se ne ustručavaju reći što misle i što je najbolje za Hrvatsku i da u Bruxelles ne idemo po svoje mišljenje, nego sa svojim mišljenjem. Ako birači odluče da dalje podržavaju one koji su za veliku Europu, kad postanemo marginalci, nitko nam neće biti kriv, nego mi sami", zaključila je Tomašić.

Zastupnik Hrasta u Saboru Hrvoje Zekanović ustvrdio je kako hrvatski suverenist znači biti protiv Istanbulske konvencije, "koju nam nameće EU, protiv Marakeškog sporazuma, jer je on loš za Hrvatsku, za blokadu Srbije na putu u EU, kako bi se konačno priznala agresija na Hrvatsku i platila ratna odšteta, kao i za obranu prava na život te obranu hrvatskog naroda u BiH i dijaspori". U ime Građanske inicijative "Istina o Istanbulskoj" govorila je Kristina Pavlović, koja je pozvala gotovo 400.000 građana koji su dali svoj potpis da podrže Hrvatske suvereniste. H
Hrvatski suverenisti okupljaju Hrast, Hrvatsku konzervativnu stranku i više udruga
Možda ste propustili...

LOŠE POSLJEDICE KLIMATSKIH PROMJENA NA POLJOPRIVREDNU PROIZVODNJU

Do 2050. prinosi padaju do 8 posto