Mozaik
PUTEVI LJUBAVI

Kad osmijeh ne silazi s lica…
Objavljeno 9. veljače, 2019.
Traganje za partnerom nije svjesna ni planirana akcija, nego nas vode osjećaji. Ako je sve isplanirano - to nije ljubav!

Znamo li voljeti? Jesu li nas naučili ljubavi? Kako pokazati ljubav? Ah, tisuće pitanja bez pravih odgovora, ali ljubav treba znati i pokazati! Ljubavi se ne smije stidjeti jer ljubav je najljepši poklon koji dajemo.

Svaka nova ljubav trebala bi biti dublja i realnija. Prije nego hrabro zakoračimo u trajnu vezu i brak, uglavnom promijenimo nekoliko partnera. Propusti i gorka iskustva mogu imati teške posljedice za odnos prema sebi u vezi i prema partneru. Većina nas smatra da ne traži ljubav, nego da im se ljubav događa. Traganje za partnerom nije svjesna ni planirana akcija, nego nas vode osjećaji. Ako je sve isplanirano - to nije ljubav!

Ljubavni signali
Vječna je enigma od postanka svijeta kako onda toliki ljudi uspiju pronaći ljubav. Iako kažu da ‘kemija‘ ne postoji, ona je veoma predvidljiva. Pogledamo li potrebe koje se kriju duboko u nama, poput potrebe da budemo pokorni, dominantni, volimo slušati pametne priče ili prepričavati uzbudljiva iskustva, pitanje je treba li nam netko tko će nas znati umiriti ili koga ćemo zaštititi.

Naši skriveni radari usmjerili su se na privlačnu osobu i ljubavni se signali prebacuju u primitivni dio mozga. Osmjeh ne silazi s lica, iz aviona se vidi da smo zaljubljeni, geste, poze, sve, baš sve je u tom tonu. Neverbalna komunikacija će nas više odati nego riječi. Pogled će vam stalno skretati u smjeru potencijalnog partnera, koncentracija će vam oslabiti, razgovor s prijateljima postati dosadniji

Kada nas privuče neka osoba i osjetimo kemiju, naš mozak nam daje ‘odobrenje‘ za osjećaj ‘zaljubljenosti‘.

I tako ljubav uglavnom započinje prije nego neku osobu dobro upoznamo i mogu proći mjeseci prije nego upoznamo nečije misli, navike, stavove i vrijednosti. Ljubav je slijepa? Jest, jer naš primozak i dalje vidi samo ono lijepo ponašanje, a zanemaruje ono što svjesno doživljavamo. Ako vam tek sada ništa nije jasno, to je zbog toga što je ljubav nemoguće shvatiti. Komplicirana je. Ona je kombinacija toliko čimbenika koji se pojavljuju od rođenja i dopunjuju osobnim iskustvima, da je jednostavno nemoguće objasniti, koliko god se trudili… Volite svim srcem, to je jedini recept!

Glavu gore
Prolazite kroz grad i s čežnjom promatrate poklone, crvene mašnice, srca, čini vam se da su svi zaljubljeni osim vas… Osamljeni ste, navečer uz paketić maramica gledate romantične filmove i očajavate… Gledajući druge kako s ponosom pokazuju svoje poklone, pričaju o planovima, javlja vam se osjećaj tuge pomiješan s ljutnjom. Sami ste, pa što!

Bilo da vam nedostaje bivši, prolazite kroz razvod ili rastavu, ili ste već dugo, dugo osamljeni i nemate nikoga - ne dopustite da vas lijep blagdan poput Valentinova rastuži. To je dan koji vam treba vratiti vjeru u sebe i u ljubav, otjerati osamljenost, probuditi nadu i optimizam. To je blagdan ljubavi!

Svaka minuta, svaki dan može biti baš onaj u kojemu će se sve promijeniti. I sami znate da se sve događa i kreće u onom smjeru u kojemu to najmanje očekujete. Zato vjerujte da ste dovoljno vrijedni i posebni i ljubav će dolepršati kada joj se najmanje nadate… Mali Amor sjedi negdje u zasjedi i čeka da baš vas pogodi svojom čarobnom strjelicom! Ima li pomoći? Ima, vrlo jednostavno! Pospremite stan, zamirišite ga prstohvatom cimeta i osvijetlite s nekoliko svijeća. Ispecite si omiljene kolačiće, nabavite dobru knjigu, CD ili film. Pripremite si mirisnu kupku, losione, kremice, omiljeni parfem…

Udobno se smjestite u foteljicu i uživajte. Ni za živu glavu ne pozivajte plačljivu prijateljicu s kojom ćete u moru suza i votki utopiti svoju tugu. Sutra je novi dan! J.Kn.

nn
Dan svetog Valentina
Prema jednom vjerovanju, Valentinovo je dobilo ime prema svetom Valentinu, svećeniku koji se oglušio na naredbu cara Klaudija o zabrani vjenčavanje rimskih vojnika kako se ne bi okretali obitelji. Svećenik je potajno vjenčavao parove riskirajući zatvor i pogubljenje. Upravo takva sudbina zadesila ga je 14. veljače kada mu je odrubljena glava. Narod ga je proglasio svecem, a kasnije je prihvaćeno da se 14. veljače slavi Dan svetog Valentina.
Veličanstveni poklon
Znate li da je najveličanstveniji ljubavni poklon Taj Mahal u Indiji? Sagradio ga je vladar Shahjahan u sjećanje na svoju preminulu suprugu koja je umrla pri porođaju. On stoji kao simbol vječne ljubavi.
Vjerujte da ste dovoljno vrijedni i posebni i ljubav će dolepršati kada joj se najmanje nadate
Možda ste propustili...

LUKA VIDOVIĆ S PREDSTAVOM “U ČEMU JE TRIK?”

Stiže i u Donji Miholjac i Slatinu

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

Najčitanije iz rubrike