Sport
PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Za ostanak u igri, Sesvete moraju pasti u Vinkovcima
Objavljeno 9. veljače, 2019.
Pet kola prije kraja osnovnog dijela natjecanja u Premijer ligi rukometaši Spačve Vinkovci u svojoj dvorani dočekuju petoplasiranu momčad lige Sesvete. Današnji gosti Vinkovaca trenutno imaju dva boda više od domaćina i jedan su od konkurenata za plasman među četiri momčadi koje vode u Ligu za prvaka. Usprkos porazima u prošlom kolu od jednog od izravnih konkurenata Rudan Labina, trener Vinkovčana Josip Mečić vjeruje u povoljan rasplet.

- Do kraja ima još pet kola i deset bodova u igri, stoga po našoj računici moramo sve domaće utakmice riješiti u svoju korist i jednu u gostima. Zbog toga mislim kako prilika još postoji, ali moramo puno bolje odigrati nego smo to u Labinu. Ne kažem da smo bili loši u Labinu, ali smo izgubili i unatoč dobroj igri. U svakoj sljedećoj utakmici moramo "ići na glavu" - rekao je Mečić.

U jesenskom susretu odigranom u Sesvetama bolji je bio domaćin (35:26). Stoga će Spačva ovaj put morati odigrati puno bolje nego što je odigrala tada u Sesvetama. Vinkovčani imaju problema oko ozlijeđenih igrača i u ovom će susretu igrati hendikepirani.

- Bez obzira na to, svi oni koji budu igrali, znaju što im je činiti i na koji način. Razgovarali smo tijekom tjednih priprema za ovaj susret i mogu reći kako su igrači i te kako svjesni u kojoj smo situaciji. U susret ćemo ući odlučno i spremno, a što će biti na kraju, vidjet ćemo. Nadam se da će i naši navijači doći u većem broju kako bi nam pomogli u nastojanju da pobijedimo nimalo slabu momčad Sesveta - rekao je trener rukometaša Spačve-Vinkovci.

Ova utakmica je i te kako važna za Vinkovčane i mogla bi odlučiti o daljnjoj sudbini. Naime, porazom bi izgubili korak za konkurentima za Ligu za prvaka i time bi trasirali put u Ligu za ostanak. Stoga je i te kako važno da dvorana bude puna i navijanje gromoglasno kako bi igrači dobili dodatni stimulans na putu prema pobjedi. Utakmica se igra danas u Vinkovačkom Novom Selu u dvorani Osnovne škole Bartol Kašić s početkom u 19 sati. A. Grgić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike