Sport
ODBOJKAŠKA LIGAŠKA NATJECANJA

Mursa domaćin, derbi u N. Gradiški
Objavljeno 9. veljače, 2019.
Prije tjedan dana najbolji odbojkaški klubovi u državi otvorili su drugi dio sezone po skupinama. U onoj najjačoj, superligaškoj, Mursa-Osijek na začelju je sa samo jednim osvojenim bodom. Njega su odbojkaši s Drave uzeli u Rijeci, još tamo 20. listopada prošle godine. Momčad Marija Tepperta i Zvonimira Bogdanovića, iako može igrati bez rezultatskog imperativa, zasigurno želi malo i osvježiti bodovni saldo. Objektivno se on može "podebljati" jedino u ogledima s odbojkašima s Kvarnera, koji ove sezone igraju jako dobro. To su potvrdili i kada su u osnovnom dijelu gostovali u Gradskom vrtu, prije dva mjeseca su slavili u tri seta. Osječani su tada priželjkivali svoje puno bolje izdanje, koje je izostalo, ali domaćin vjeruje da neće i danas. "Mursaši" su tijekom sezone pokazali i neke oscilacije, a ako ih protiv Rijeke ne bude previše, tada bi se nešto moglo i osvojiti. Utakmica u Maloj dvorani Gradski vrt počinje u 17 sati (subota), a drugi dvoboj 8. kola 1. skupine, između zagrebačke Mladosti i Mladost Ribola Kaštela, na programu je u ponedjeljak. U skupini koja razigrava od 5. do 8. mjesta sastaju se Rovinj - Centrometal i Sisak - Split.

Superligašice iz grada heroja, odbojkašice Enna Vukovara, čvrsto drže vodeću poziciju 2. jakosne skupine. Prije tjedan dana Vukovarke su na svom parketu bile bolje od Porečanki, a u nedjelju (17 sati) ih čeka gostovanje kod splitskih Brda. Istog dana sastaju se Poreč - Marina Kaštela. U 1. skupini parovi su: Kaštela - Mladost (Z) i Rijeka - Olimpik.

U sklopu 8. kola 1. skupine Prve lige igra se slavonski derbi. Nova Gradiška dočekuje Osijek, a to znači da nas čeka dosta uzbuđenja. Ona nisu izostala u dva dosadašnja okršaja, oba su otišla u pet setova i u oba su na kraju slavile odbojkašice s Drave. Gošće na derbi stižu u komotnijoj poziciji, sastav Miroslava Đekića je lider skupine, nadomak je cilja i povratka u superligaško društvo. Od tih ambicija ne odustaju ni igračice Damira Runjaša, ali da bi ostale konkurentne moraju ovaj derbi riješiti u svoju korist. Jesu li to u stanju, vidjet ćemo u subotu navečer (20 sati), u dvorani Elektro-tehničke škole. Još se sastaju Split - Zadar, dok u drugoj skupini igraju Drenova - Kostrerna i Azena Velika Gorica - Dinamo.N. Benčinan

Nino Benčina
Najčitanije iz rubrike