Osijek
IZLOŽBA U DONJOGRADSKOM OGRANKU GISKO-A

Slike srednjoškolke Sare Valjetić
Objavljeno 9. veljače, 2019.
Tijekom mjeseca veljače u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek (Trag bana Josipa Jelačića 24a) može se pogledati izložba slikarskih radova autorice Sare Valjetić pod nazivom ‘‘Šizma‘‘, a koja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO.

Sara Valjetić rođena je u Osijeku 2001. godine, gdje pohađa Ekonomsku školu. Planira upisati Akademiju za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Ovo je njezina prva izložba. Najveća joj je strast umjetnost, točnije surealizam i apstrakcija. Njezini radovi vrlo rijetko prikazuju situacije i likove iz realnoga svijeta, pa tako i naziv njezine izložbe ‘‘Šizma‘‘ označava podjelu dviju, najčešće, sukobljenih strana, u ovome slučaju realnoga i nerealnoga. Poanta njezinih radova jest otvoriti što više očiju te uvjeriti ljude na prihvaćanje svačijih razlika i fizičkih i psihičkih. Od tehnika najčešće koristi olovku, akvarel i ulje na platnu.

Detaljnije obavijesti o izložbi zaintersirani mogu potražiti u donjogradskom ogranku GISKO-a ili na telefonskom broju 506 110.D.M.
Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana