Osijek
DJELATNICI UNIKOMA OPET U PREKRŠAJU

I dalje parkiraju na zelenim površinama
Objavljeno 9. veljače, 2019.

Nakon što smo prije nešto više od dva tjedna pisali o Unikomovu vozilu koje je zatečeno na zelenoj površini u Prolazu Ante Slavičeka, što su iz te tvrtke pokušali opravdati "hitnošću situacije" koja je bila izazvana "radovima na raščišćavanju divljeg raslinja te vađenju zaostalih panjeva", što čitatelj koji nam je poslao fotografiju nepropisno parkiranog vozila uopće nije primijetio, jučer nam je u redakciju stigla fotografija drugog čitatelja kojom je dokumentirano kako su djelatnici Unikoma nastavili istu praksu.

Ovaj put njihovo vozilo zatečeno je na površini pokraj samoposluge u Bosutskom naselju, međutim, ne i radnici, iako u očitovanju Unikoma o ovom slučaju, a koje prenosimo u cijelosti, stoji kako su njihovi radnici na tom mjestu popravljali nakrivljeni prometni znak.

- Riječ je o vozilu namijenjenom popravku vertikalne prometne signalizacije (u konkretnom slučaju radi se o popravku nakrivljenog znaka koji se vidi i na fotografiji). Službeno vozilo s djelatnicima, opremom i svrhom održavanja javnih površina te prometne signalizacije u konkretnoj situaciji nakratko se zaustavilo na jedinoj mogućoj površini koja je bila na raspolaganju. Podsjetimo, riječ je o vrlo uskoj ulici s parkiralištem u kojoj bi bilo kakvo drugačije zaustavljanje na prometnici predstavljalo izravnu smetnju na istoj i ugrozu za druge sudionike u prometu - stoji u priopćenju.

Ne možemo prihvatiti obrazloženje da u blizini nije bilo prihvatljivije opcije za parkiranje. Ako već ne na jednom od parkirnih mjesta, kojih u blizini ima sasvim dovoljno, Unikomovo vozilo moglo se zaustaviti uz sam rub prometnice uz koju se zelena površina nalazi, što bi, s obzirom na njezinu širinu (što se vidi na priloženoj fotografiji), ostavilo dovoljno mjesta za prometovanje drugih vozila u ulici koja i nije odveć prometna. Uvjereni smo da takva odluka ne bi izazvala velike komplikacije ili ugrozu u prometu, to više što u obrazloženju stoji da se vozilo zaustavilo nakratko.

Na ovaj se način građanima, među kojima, uvjeravamo se u to svakodnevno, ima priličan broj onih koji se ponašaju na isti način, šalje poruka koja bi ih u njihovoj nekulturi mogla ohrabriti, jer ako može Unikom, koji održava te iste zelene površine, zašto ne bi mogli i oni. I. Alilović
Možda ste propustili...

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

Najčitanije iz rubrike