Osijek
58. GODIŠNJICA FILOZOFSKOG FAKULTETA

Farkaš: Naš je fakultet
sveučilište u malom
Objavljeno 8. veljače, 2019.
U povodu 58. godišnjice djelovanja Filozofskog fakulteta u Osijeku, u petak je održana svečana sjednica Fakultetskog vijeća. Nakon minute šutnje u čast svih umrlih i poginulih profesora, asistenata, studenata i kolega sa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, pozdravne riječi mnogobrojnim okupljenima uputili su rektor, prof. dr. sc. Vlado Guberac, i dekanica, prof. dr. sc. Loretana Farkaš.


- Sve ono što smo do današnjeg dana postigli zasluga je svih generacija koje su od početka radile, prvo na Pedagoškoj akademiji, a zatim na Pedagoškom fakultetu te od akademske godine 2004./2005. na Filozofskom fakultetu. Epilog je toga da danas na Fakultetu radi gotovo 190 zaposlenika, najveći broj nastavnika i suradnika, njih oko 150, a ostali se dio odnosi na naše prateće službe i zaposlenike Knjižnice. Prethodne smo akadamske godine izvodili 848 nastavnih predmeta, a to ističem upravo stoga što uvijek govorimo da smo mi po svojoj koncepciji i svojom strukturom zapravo sveučilište u malom. Također, možemo se pohvaliti i da smo nastavu izvodili s 95 posto pokrivenosti našim vlastitim kadrom - rekla je Farkaš te je najavila pokretanje novih studijskih programa: dvopredmetnog studija povijesti umjetnosti, dvopredmetnog studija sociologije na diplomskoj razini i dvopredmetnog preddiplomskog studija informatologije.
Potom su dodijeljene nagrade za znanstveni rad prof. dr. sc. Mariju Brdaru i doc. dr. sc. Valeriji Križanić i nagrada za nastavni rad koju su podijelile doc. dr. sc. Ljubica Matek i doc. dr. sc. Ana Mikić Čolić. Dekanove nagrade dodijeljene su Valentini Markasović, Mateju Magdiki, Marijani Mandić i Karlu Kimeru, a uručeno je i deset pohvala studentima za uspješnost u studiranju te tri za izvannastavne aktivnosti. D. Miklić
Možda ste propustili...

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike